Rajčatová passata
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 800 ml
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 kg rajče, rozpůlené nebo rozčtvrcené
- 6 stroužků česnek, rozpůlený
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička krupicový cukr
Postup přípravy
- KROK 1
Rajčata, česnek a olivový olej dejte do hrnce a na středním ohni zahřejte k varu. Přikryjte a vařte 10 minut za občasného promíchání a podrcení vařečkou, dokud se rajčata úplně nerozpadnou.
- KROK 2
Podle chuti osolte a přidejte cukr. Odstraňte poklici a vařte 5 minut, dokud česnek nezměkne. Nechte vychladnout a poté omáčku propasírujte přes jemné síto. Nyní můžete nalít do jednotlivých mrazuvzdorných nádob a zmrazit až na 3 měsíce nebo nalít do sklenic a uchovávat v lednici až 1 týden. Nebo rovnou použijte na přípravu omáček, polévek a dušených pokrmů.