reklama

  • 1 lžička olivový olej
  • 1 velká cibule
    nakrájená nahrubo
  • 2 řapík celeru
    nasekaný nadrobno
  • 2 mrkev
    nakrájená nadrobno
  • 1 pórek
    nakrájený
  • 2 papriky
    bez semen a nakrájené
  • 2 konzerva sekaných rajčat
    s česnekem
  • 1 lžíce krystalový cukr
  • 1 lžíce balzamikový ocet
  • 300 g těstoviny
    libovolné
  • parmazán
    nastrouhaný
  • rukola, k podávání
    (není nutné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal381
  • tuky3g
  • nasycené1g
  • sacharidy79g
  • cukry22g
  • vláknina8g
  • proteín14g
  • sůl0.35g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli, řapíkatý celer, mrkev a pórek doměkka, asi 20 minut. Pravidelně míchejte. Přidejte papriky a restujte dalších 10 minut, poté vložte rajčata, cukr a ocet. Vařte alespoň 20 minut, aby se chutě propojily. Platí čím déle budete vařit, tím lépe.

  • krok 2

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte, opepřete a vraťte na oheň, aby omáčka zůstala teplá, než se dovaří těstoviny. Pak těstoviny sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte v miskách posypané strouhaným parmazánem a lístky rukoly, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama