reklama

Suroviny

  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 2 cibule velké, nakrájené na klínky
  • 2 mrkev, hrubě nakrájené
  • 2 stonky řapíkatý celer, hrubě nakrájený
  • 2 bobkový list, rozlámaný
  • 2 lžíce mouka pšeničná hladká
  • 400 ml červené víno
  • 400 ml zeleninový vývar
  • 2 lžíce houbový kečup

Postup přípravy

  • KROK 1

    V hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a bobkový list a restujte 10-15 minut doměkka. Odstraňte bobkové listy.

  • KROK 2

    Přidejte mouku a zarestujte 3-4 minuty, dokud nezhnědne. Za stálého míchání po troškách přilévejte víno a poté přilévejte vývar. Po úplném zapracování vařte 5–10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přepasírujte přes síto, promíchejte s houbovým kečupem a dochuťte.

reklama
reklama
reklama
reklama