Vegetariánská omáčka z červeného vína
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce rostlinný olej
- 2 cibule velké, nakrájené na klínky
- 2 mrkev, hrubě nakrájené
- 2 stonky řapíkatý celer, hrubě nakrájený
- 2 bobkový list, rozlámaný
- 2 lžíce mouka pšeničná hladká
- 400 ml červené víno
- 400 ml zeleninový vývar
- 2 lžíce houbový kečup
Postup přípravy
- KROK 1
V hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a bobkový list a restujte 10-15 minut doměkka. Odstraňte bobkové listy.
- KROK 2
Přidejte mouku a zarestujte 3-4 minuty, dokud nezhnědne. Za stálého míchání po troškách přilévejte víno a poté přilévejte vývar. Po úplném zapracování vařte 5–10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přepasírujte přes síto, promíchejte s houbovým kečupem a dochuťte.