reklama

  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 2 cibule
    velké, nakrájené na klínky
  • 2 mrkev
    hrubě nakrájené
  • 2 stonky řapíkatý celer
    hrubě nakrájený
  • 2 bobkový list
    rozlámaný
  • 2 lžíce mouka pšeničná hladká
  • 400 ml červené víno
  • 400 ml zeleninový vývar
  • 2 lžíce houbový kečup

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal208
  • tuky6g
  • nasycené1g
  • sacharidy19g
  • cukry10g
  • vláknina3g
  • proteín3g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    V hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a bobkový list a restujte 10-15 minut doměkka. Odstraňte bobkové listy.

  • krok 2

    Přidejte mouku a zarestujte 3-4 minuty, dokud nezhnědne. Za stálého míchání po troškách přilévejte víno a poté přilévejte vývar. Po úplném zapracování vařte 5–10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přepasírujte přes síto, promíchejte s houbovým kečupem a dochuťte.

reklama
reklama
reklama
reklama