
Zauzená salsa s chilli
6 porcí
Snadné
Příprava
Vaření
Vezměte si malou mističku salsy do krabičky na oběd a vychutnejte si ji se zeleninovými crudités, tortilla chipsy nebo pita chlebem. Zauzená salsa s chilli nechutná jako tradiční ohraná salsa, kombinuje v sobě mnoho neobvyklých chutí, které si ovšem ihned zamilujete.
Přejít na suroviny
- 2 červená paprikarozpůlená podélně
- 6 zralá rajčatarozpůlená
- 1 stroužek česnekrozmačkaný
- 1 limetkapouze šťáva
- 1 lžíce extra panenský olivový olej
- 2 lžičky chipotle pasta
- 1 cibule červenánakrájená nadrobno
- 20 g koriandr čerstvýnasekaný
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal55
- tuky2g
- nasycené0g
- sacharidy8g
- cukry7g
- vláknina2g
- proteín2g
- sůl0.06g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Papriky dejte na plech slupkou nahoru a grilujte, dokud slupka nezčerná, pak vložte do mísy a přikryjte. Nechte vychladnout a poté sundejte z paprik slupky.
krok 2
Vyjměte a vyhoďte semínka rajčat. Rajčata vložte do kuchyňského robotu s česnekem, limetkovou šťávou, olejem a chipotle pastou. Přidejte papriku a poté přerušovaně mixujte, dokud směs uvnitř nebude hrubá. Přimíchejte cibuli a koriandr a poté podávejte.