Omeleta à la řecký salát
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 až 6 porcí
Přejít na suroviny
- 10 ks vejce
- hrst petrželkanasekaná (nemusí být)
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks červená cibulevelká, nakrájená na klínky
- 3 ks rajčenakrájené na velké kousky
- velká hrst černé olivyideálně bez pecek
- 100 g sýr fetarozdrobený
- kcal371
- tuky28g
- nasycené9g
- sacharidy5g
- cukry0g
- vláknina1g
- proteín24g
- sůl2g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril na nejvyšší stupeň. Vejce rozšlehejte v míse s nasekanou petrželkou, pepřem a případně i solí. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a prudce restujte klínky cibule asi 4 minuty, dokud nezačnou na okrajích hnědnout. Pak přidejte rajčata, olivy a vařte 1-2 minuty, dokud rajčata nezačnou měknout.
krok 2
Snižte teplotu na střední stupeň a vlijte do pánve vejce. Ohřívejte a míchejte, dokud vejce nebudou napůl uvařená, ale místy stále řídká – zabere to asi 2 minuty. Pak na vejce rozdrobte fetu a pánev dejte pod gril na cca 5-6 minut, aby omeleta zezlátla a nafoukla se. Nakrájejte na dílky a servírujte přímo z pánve.