Omeleta à la řecký salát
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 až 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 10 ks vejce
- hrst petrželka, nasekaná (nemusí být)
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks červená cibule, velká, nakrájená na klínky
- 3 ks rajče, nakrájené na velké kousky
- velká hrst černé olivy, ideálně bez pecek
- 100 g sýr feta, rozdrobený
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na nejvyšší stupeň. Vejce rozšlehejte v míse s nasekanou petrželkou, pepřem a případně i solí. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a prudce restujte klínky cibule asi 4 minuty, dokud nezačnou na okrajích hnědnout. Pak přidejte rajčata, olivy a vařte 1-2 minuty, dokud rajčata nezačnou měknout.
- KROK 2
Snižte teplotu na střední stupeň a vlijte do pánve vejce. Ohřívejte a míchejte, dokud vejce nebudou napůl uvařená, ale místy stále řídká – zabere to asi 2 minuty. Pak na vejce rozdrobte fetu a pánev dejte pod gril na cca 5-6 minut, aby omeleta zezlátla a nafoukla se. Nakrájejte na dílky a servírujte přímo z pánve.