reklama

Suroviny

  • 50 g gruyère nebo cheddar, strouhaný
  • 2 plátky šunka nebo slanina, nasekaná na hrubo
  • 2 vejce, bílky a žloutky odděleny
  • 1 lžička hořčice dijonská
  • 1 lžíce kopr, čerstvý, nasekaný (nebo bazalka)
  • střik olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Smíchejte většinu sýra se šunkou (nebo slaninou), žloutky, hořčicí, bylinkami a trochou koření. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Pomocí gumové stěrky jemně vmíchejte bílky do žloutkové směsi, dokud se rovnoměrně nepromíchají.

  • KROK 2

    Na malé nepřilnavé pánvy rozehřejte kapku olivového oleje. Nalijte směs do pánve a pečte 4 minuty, dokud spodní strana neztuhne a nezhnědne. Posypte zbývajícím sýrem a grilujte 2 minuty, dokud sýr nebude bublat a zezlátne.

reklama
reklama
reklama
reklama