Vanilková zmrzlina snadno a rychle
Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu ze čtyř ingrediencí, k jejíž přípravě nepotřebujete mít ve výbavě zmrzlinovač! Uvidíte, jak se vám bude hodit, když k vám zavítá nečekaná návštěva.
Jahody rozpulte a dejte do mísy s cukrem a vínem. Dobře promíchejte a poté nechte asi 40 minut při pokojové teplotě macerovat – jahody tak budou opravdu šťavnaté a aromatické.
Děrovanou lžící ovoce vyndejte z mísy a rozdělte do 4 velkých vinných sklenic. Ke šťávě, která po ovoci zbyla v míse poté nalijte smetanu ke šlehání.
Smetanu a šťávu šlehejte, dokud nebude držet tvar, a poté ji rozdělte na ovoce ve sklenicích. Pokud chcete, ozdobte listem jahodníku. Dezert nepřipravujte příliš dopředu, protože dlouhé chlazení chuti dezertu neprospívá. Uchovávejte na chladném místě maximálně 1 hodinu, dokud nebudete připraveni k podávání.