reklama

  • 400g jahody
    odstopkované
  • 4 krupicový cukr
  • 4 růžové víno
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 4 ks listy jahodníku
    na ozdobu

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal307
  • tuky23g
  • nasycené13g
  • sacharidy23g
  • cukry23g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.04g

Postup přípravy

  • krok 1

    Jahody rozpulte a dejte do mísy s cukrem a vínem. Dobře promíchejte a poté nechte asi 40 minut při pokojové teplotě macerovat – jahody tak budou opravdu šťavnaté a aromatické.

  • krok 2

    Děrovanou lžící ovoce vyndejte z mísy a rozdělte do 4 velkých vinných sklenic. Ke šťávě, která po ovoci zbyla v míse poté nalijte smetanu ke šlehání.

  • krok 3

    Smetanu a šťávu šlehejte, dokud nebude držet tvar, a poté ji rozdělte na ovoce ve sklenicích. Pokud chcete, ozdobte listem jahodníku. Dezert nepřipravujte příliš dopředu, protože dlouhé chlazení chuti dezertu neprospívá. Uchovávejte na chladném místě maximálně 1 hodinu, dokud nebudete připraveni k podávání.

reklama
reklama
reklama
reklama