Opilé jahody se šlehačkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + macerování
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400g jahody, odstopkované
- 4 krupicový cukr
- 4 růžové víno
- 200 ml smetana ke šlehání
- 4 ks listy jahodníku, na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Jahody rozpulte a dejte do mísy s cukrem a vínem. Dobře promíchejte a poté nechte asi 40 minut při pokojové teplotě macerovat – jahody tak budou opravdu šťavnaté a aromatické.
- KROK 2
Děrovanou lžící ovoce vyndejte z mísy a rozdělte do 4 velkých vinných sklenic. Ke šťávě, která po ovoci zbyla v míse poté nalijte smetanu ke šlehání.
- KROK 3
Smetanu a šťávu šlehejte, dokud nebude držet tvar, a poté ji rozdělte na ovoce ve sklenicích. Pokud chcete, ozdobte listem jahodníku. Dezert nepřipravujte příliš dopředu, protože dlouhé chlazení chuti dezertu neprospívá. Uchovávejte na chladném místě maximálně 1 hodinu, dokud nebudete připraveni k podávání.