reklama

Suroviny

  • olej ve spreji
  • 200 g mouka pšeničná hladká, smíchaná s kypřicím práškem do pečiva
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva, smíchaný s moukou
  • 100 g lískové oříšky, lehce opražené, oloupané
  • 1/2 lžičky jedlá soda
  • 300 ml podmáslí
  • 80 ml mléko
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce agávový sirup
  • 75 ml řepkový olej
  • 100 g borůvky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180°C. Silikonový plech na muffiny lehce vymažte olejem ve spreji nebo vyložte papírovými košíčky. Mouku, kypřicí prášek a lískové oříšky dejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nejsou oříšky jemně namleté. Přendejte do misky a vmíchejte sodu bikarbonu. Vyšlehejte podmáslí, mléko, vejce, agávový sirup a olej.

  • KROK 2

    Mokré ingredience vmíchejte do suchých, tak aby vzniklo hladké těsto. Nakonec vmíchejte borůvky. Směs rozdělte důlků muffinového plechu a pečte 20 minut, dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout v plechu, a poté vyklopte. Hotové muffiny můžete zamrazit – před podáváním nechte rozmrznout při pokojové teplotě a poté prohřejte v troubě.

reklama
reklama
reklama
reklama