Oříškové muffiny s borůvkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + chladnutí
- Velmi snadné
- Na 12 muffinů
Přejít na suroviny
- olej ve spreji
- 200 g mouka pšeničná hladkásmíchaná s kypřicím práškem do pečiva
- 1 lžička kypřicí prášek do pečivasmíchaný s moukou
- 100 g lískové oříškylehce opražené, oloupané
- 1/2 lžičky jedlá soda
- 300 ml podmáslí
- 80 ml mléko
- 3 ks vejce
- 2 lžíce agávový sirup
- 75 ml řepkový olej
- 100 g borůvky
- kcal211
- tuky13g
- nasycené1g
- sacharidy18g
- cukry5g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180°C. Silikonový plech na muffiny lehce vymažte olejem ve spreji nebo vyložte papírovými košíčky. Mouku, kypřicí prášek a lískové oříšky dejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nejsou oříšky jemně namleté. Přendejte do misky a vmíchejte sodu bikarbonu. Vyšlehejte podmáslí, mléko, vejce, agávový sirup a olej.
krok 2
Mokré ingredience vmíchejte do suchých, tak aby vzniklo hladké těsto. Nakonec vmíchejte borůvky. Směs rozdělte důlků muffinového plechu a pečte 20 minut, dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout v plechu, a poté vyklopte. Hotové muffiny můžete zamrazit – před podáváním nechte rozmrznout při pokojové teplotě a poté prohřejte v troubě.