reklama

  • rostlinný olej
  • 1 červená cibule
    nakrájená
  • 250 g vakuově balené předvařené červené řepy
    nakrájené na malé kousky (šťávu si schovejte)
  • 200 g orzo těstovin
  • 700 ml horkého kuřecího vývaru
    nebo zeleninový vývar
  • 1 malý svazek kopru
    nakrájený, několik lístků ponechte na ozdobu
  • 100 g feta sýra
    nadrceného

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal408
  • tuky9g
  • nasycené5g
  • sacharidy59g
  • cukry12g
  • vláknina6g
  • proteín23g
  • sůl2.1g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    V hrnci rozehřejte trochu oleje, přidejte cibuli a opékejte 8 minut do změknutí.

  • krok 2

    Do pánve přidejte červenou řepu a případnou šťávu z obalu, orzo, horký vývar a trochu koření. Nechejte probublávat, dokud se vývar nevstřebá a orzo se nepropeče, asi 15 minut.

  • krok 3

    Přidejte kopr a dochuťte kořením. Podávejte v mělkých miskách s fetou a navrchu rozloženými lístky kopru.

reklama
reklama
reklama
reklama