reklama

  • 2 vejce
    středně velké
  • 1 avokádo
    zralé
  • 1 šťáva z 1 limetky
  • 2 plátky žitného chleba
  • 2 lžičky pálivé chilli omáčky
    (např. sriracha)
  • 1 hrst řeřichy
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal476
  • tuky31g
  • nasycené7g
  • sacharidy26g
  • cukry3g
  • vláknina7g
  • proteín19g
    bohatý na
  • sůl1.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Přiveďte k varu vodu ve středně velkém hrnci. Dejte do něj vejce a uvařte je natvrdo (trvá to cca 8-9 minut). Mezitím rozpulte avokádo a vydlabejte dužinu do misky. Přidejte k ní limetkovou šťávu, pořádně osolte, opepřete a vše rozmačkejte vidličkou.

  • krok 2

    Když jsou vejce uvařená, před odstraněním skořápek je na 2 minuty dejte pod studenou vodu, pak je oloupejte. Rozmačkané avokádo namažte na žitný chléb. Vejce nakrájejte na tenká kolečka a položte je na avokádo. Vejce pokapejte chilli omáčkou, posypte řeřichou a mletým černým pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama