reklama

Suroviny

  • 2 vejce, středně velké
  • 1 avokádo, zralé
  • šťáva z 1 limetky
  • 2 plátky žitného chleba
  • 2 lžičky pálivé chilli omáčky (např. sriracha)
  • 1 hrst řeřichy, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte k varu vodu ve středně velkém hrnci. Dejte do něj vejce a uvařte je natvrdo (trvá to cca 8-9 minut). Mezitím rozpulte avokádo a vydlabejte dužinu do misky. Přidejte k ní limetkovou šťávu, pořádně osolte, opepřete a vše rozmačkejte vidličkou.

  • KROK 2

    Když jsou vejce uvařená, před odstraněním skořápek je na 2 minuty dejte pod studenou vodu, pak je oloupejte. Rozmačkané avokádo namažte na žitný chléb. Vejce nakrájejte na tenká kolečka a položte je na avokádo. Vejce pokapejte chilli omáčkou, posypte řeřichou a mletým černým pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama