Otevřený sendvič s vejcem a avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 1
Přejít na suroviny
- 2 vejcestředně velké
- 1 avokádozralé
- 1 šťáva z 1 limetky
- 2 plátky žitného chleba
- 2 lžičky pálivé chilli omáčky(např. sriracha)
- 1 hrst řeřichyk podávání
- kcal476
- tuky31g
- nasycené7g
- sacharidy26g
- cukry3g
- vláknina7g
- proteín19gbohatý na
- sůl1.6g
Postup přípravy
krok 1
Přiveďte k varu vodu ve středně velkém hrnci. Dejte do něj vejce a uvařte je natvrdo (trvá to cca 8-9 minut). Mezitím rozpulte avokádo a vydlabejte dužinu do misky. Přidejte k ní limetkovou šťávu, pořádně osolte, opepřete a vše rozmačkejte vidličkou.
krok 2
Když jsou vejce uvařená, před odstraněním skořápek je na 2 minuty dejte pod studenou vodu, pak je oloupejte. Rozmačkané avokádo namažte na žitný chléb. Vejce nakrájejte na tenká kolečka a položte je na avokádo. Vejce pokapejte chilli omáčkou, posypte řeřichou a mletým černým pepřem.