reklama

  • 175 g mouka pšeničná hladká
    plus extra pro posypání
  • 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečiva
  • 85 g ovesné vločky
  • 175 g třtinový cukr
  • 1 lžička skořice
    mletá
  • 140 g máslo
    nakrájené
  • 70 g borůvky
    sušené, nebo lze použít rozinky či brusinky
  • 50 g pekanové ořechy
    rozlámané
  • 1 ks vejce
    rozšlehané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal274
  • tuky14g
  • nasycené7g
  • sacharidy36g
  • cukry20g
  • vláknina0g
  • proteín4g
  • sůl0.27g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Mouku, prášek do pečiva, ovesné vločky, cukr a skořici dejte do mísy a rukama dobře promíchejte. Přidejte máslo a vytvořte žmolenku.

  • krok 2

    Vmíchejte borůvky a pekanové ořechy, přidejte vejce a dobře promíchejte příborovým nožem nebo vařečkou, dokud se vše nespojí v hladké těsto.

  • krok 3

    Pracovní plochu lehce pomoučněte a z těsta vyválejte váleček o průměru asi 6 cm. Zabalte ho do potravinářské fólie a poté nechte ztuhnout v lednici.

  • krok 4

    Předehřejte troubu na 180 °C. Vybalte váleček těsta, nakrájejte na plátky a poté je rozložte na plechy. Pečte 15 minut (nebo ještě pár minut, pokud jsou zmrzlé) dozlatova, nechte na plechu ztuhnout a poté nechte zcela vychladnout na mřížce.

reklama
reklama
reklama
reklama