Ovesné sušenky s borůvkami a pekany
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Snadné
- 12 sušenek
Přejít na suroviny
- 175 g mouka pšeničná hladkáplus extra pro posypání
- 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečiva
- 85 g ovesné vločky
- 175 g třtinový cukr
- 1 lžička skořicemletá
- 140 g máslonakrájené
- 70 g borůvkysušené, nebo lze použít rozinky či brusinky
- 50 g pekanové ořechyrozlámané
- 1 ks vejcerozšlehané
- kcal274
- tuky14g
- nasycené7g
- sacharidy36g
- cukry20g
- vláknina0g
- proteín4g
- sůl0.27gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Mouku, prášek do pečiva, ovesné vločky, cukr a skořici dejte do mísy a rukama dobře promíchejte. Přidejte máslo a vytvořte žmolenku.
krok 2
Vmíchejte borůvky a pekanové ořechy, přidejte vejce a dobře promíchejte příborovým nožem nebo vařečkou, dokud se vše nespojí v hladké těsto.
krok 3
Pracovní plochu lehce pomoučněte a z těsta vyválejte váleček o průměru asi 6 cm. Zabalte ho do potravinářské fólie a poté nechte ztuhnout v lednici.
krok 4
Předehřejte troubu na 180 °C. Vybalte váleček těsta, nakrájejte na plátky a poté je rozložte na plechy. Pečte 15 minut (nebo ještě pár minut, pokud jsou zmrzlé) dozlatova, nechte na plechu ztuhnout a poté nechte zcela vychladnout na mřížce.