reklama

Suroviny

  • 175 g mouka pšeničná hladká, plus extra pro posypání
  • 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečiva
  • 85 g ovesné vločky
  • 175 g třtinový cukr
  • 1 lžička skořice mletá
  • 140 g máslo, nakrájené
  • 70 g borůvky sušené, nebo lze použít rozinky či brusinky
  • 50 g pekanové ořechy, rozlámané
  • 1 ks vejce, rozšlehané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Mouku, prášek do pečiva, ovesné vločky, cukr a skořici dejte do mísy a rukama dobře promíchejte. Přidejte máslo a vytvořte žmolenku.

  • KROK 2

    Vmíchejte borůvky a pekanové ořechy, přidejte vejce a dobře promíchejte příborovým nožem nebo vařečkou, dokud se vše nespojí v hladké těsto.

  • KROK 3

    Pracovní plochu lehce pomoučněte a z těsta vyválejte váleček o průměru asi 6 cm. Zabalte ho do potravinářské fólie a poté nechte ztuhnout v lednici.

  • KROK 4

    Předehřejte troubu na 180 °C. Vybalte váleček těsta, nakrájejte na plátky a poté je rozložte na plechy. Pečte 15 minut (nebo ještě pár minut, pokud jsou zmrzlé) dozlatova, nechte na plechu ztuhnout a poté nechte zcela vychladnout na mřížce.

reklama
reklama
reklama
reklama