reklama

  • 50 g máslo
  • 100 g ovesné vločky
    středně jemné
  • 100 g hladká mouka
    + na posypání
  • 1 lžička soda
  • 2 lžičky mák
  • 2 lžíce sezamová semínka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal63
  • tuky3.5g
  • nasycené1.5g
  • sacharidy7g
  • cukry0.1g
  • vláknina0.6g
  • proteín1.4g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. V malém kastrůlku rozpusťte máslo a nechte mírně vychladnout. Všechny suché ingredience dejte do mísy s ½ lžičky soli a poté přidejte máslo. Přidejte 5 – 6 lžic vroucí vody a vypracujte tuhé těsto.

  • krok 2

    Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a vyválejte ho na tloušťku asi 0,5 cm. Nakrájejte placku na malé čtverečky a pečte je 12 – 15 minut dozlatova. Nechte několik minut stát na plechu, poté přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama