
Ovocné fondue s čokoládou a jogurtem
4 porce
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Fondue nasladko je úžasný dezert, jehož přípravu zvládnou i děti a ještě si u toho užijí spoustu legrace! Použijte čerstvé ovoce, které máte zrovna po ruce – s rozpuštěnou čokoládou a jogurtem si rozumí jakýkoliv druh.
Přejít na suroviny
- 650 g směs ovocekousky jahod, ananasu, hroznového vína, manga, melounu apod.
- 150 g nízkotučný jogurtpoužijte váš oblíbený
- 100 g mléčná čokoláda
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal216
- tuky8g
- nasycené5g
- sacharidy33g
- cukry33g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.16g
Postup přípravy
krok 1
Kousky ovoce napíchněte na dřevěné špejle. Rozpusťte mléčnou čokoládu na mírném stupni v mikrovlnné troubě a přesuňte ji do malé misky. Ovocné „špízy“ naservírujte na talíř společně s miskou jogurtu a rozpuštěnou čokoládou.