reklama

Suroviny

  • 2 ks broskve nebo nektarinky, zralé
  • 50 g cukr krupice
  • 1 lžička citronový tymián, listy
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml smetana ke šlehání, vysokoprocentní
  • vanilkový extrakt
  • 16 ks maliny, rozpůlené
  • hrst pistácie, nahrubo nasekané
  • 1 lžíce javorový sirup

Postup přípravy

  • KROK 1

    Broskve nebo nektarinky vypeckujte, nakrájejte na tenké plátky, které naskládejte na čtyři talíře. Posypte trochou cukru a většinou lístků tymiánu.

  • KROK 2

    Mascarpone, smetanu, vanilkový extrakt a zbylý cukr vyšlehejte v míse do světlého a nadýchaného krému. Na broskve nebo nektarinky naneste lžičkou nebo cukrářským zdobícím sáčkem kuličky krému a na talíře rozdělte maliny. Na závěr posypte pistáciemi, zbylými lístky tymiánu a před podáváním pokapejte javorovým sirupem.

reklama
reklama
reklama
reklama