Ovocný salát s broskevmi, malinami a mascarpone
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks broskve nebo nektarinky, zralé
- 50 g cukr krupice
- 1 lžička citronový tymián, listy
- 100 g mascarpone
- 100 ml smetana ke šlehání, vysokoprocentní
- vanilkový extrakt
- 16 ks maliny, rozpůlené
- hrst pistácie, nahrubo nasekané
- 1 lžíce javorový sirup
Postup přípravy
- KROK 1
Broskve nebo nektarinky vypeckujte, nakrájejte na tenké plátky, které naskládejte na čtyři talíře. Posypte trochou cukru a většinou lístků tymiánu.
- KROK 2
Mascarpone, smetanu, vanilkový extrakt a zbylý cukr vyšlehejte v míse do světlého a nadýchaného krému. Na broskve nebo nektarinky naneste lžičkou nebo cukrářským zdobícím sáčkem kuličky krému a na talíře rozdělte maliny. Na závěr posypte pistáciemi, zbylými lístky tymiánu a před podáváním pokapejte javorovým sirupem.