Ovocný salát s broskevmi, malinami a mascarpone
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 ks broskve nebo nektarinkyzralé
- 50 g cukr krupice
- 1 lžička citronový tymiánlisty
- 100 g mascarpone
- 100 ml smetana ke šlehánívysokoprocentní
- vanilkový extrakt
- 16 ks malinyrozpůlené
- hrst pistácienahrubo nasekané
- 1 lžíce javorový sirup
- kcal337
- tuky26g
- nasycené16g
- sacharidy21g
- cukry20g
- vláknina2g
- proteín3g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Broskve nebo nektarinky vypeckujte, nakrájejte na tenké plátky, které naskládejte na čtyři talíře. Posypte trochou cukru a většinou lístků tymiánu.
krok 2
Mascarpone, smetanu, vanilkový extrakt a zbylý cukr vyšlehejte v míse do světlého a nadýchaného krému. Na broskve nebo nektarinky naneste lžičkou nebo cukrářským zdobícím sáčkem kuličky krému a na talíře rozdělte maliny. Na závěr posypte pistáciemi, zbylými lístky tymiánu a před podáváním pokapejte javorovým sirupem.