reklama

  • 2 ks vejce
  • 115 g mouka pšeničná hladká
  • 250 g borůvky
  • 350 ml mléko
  • 30 g máslo
  • 2 g sůl
  • 25 g krupicový cukr
  • 250 g krémový sýr
  • 50 g čokoláda
    bílá
  • 50 ml jogurt

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal350
  • tuky15g
  • nasycené7g
  • sacharidy45g
  • cukry20g
  • vláknina2g
  • proteín10g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Omyjte borůvky a osušte papírovou utěrkou. Mouku prosejeme do mísy. Máslo dejte do kastrůlku a nechte zvolna rozpustit. Poté odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout. Vejce rozklepněte do malé misky.

  • krok 2

    V hluboké míse smíchejte 300 ml mléka, vejce, cukr, špetku soli a vychlazené tekuté máslo. Ingredience spojte mixérem. Během šlehání postupně přidávejte mouku. Poté to celé zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 min odpočívat. Po uplynutí této doby těsto jemně promíchejte lžící.

  • krok 3

    Na polevu si nalámejte čokoládu na menší kousky a přendejte ji do žáruvzdorné mísy a přilijte 50 ml mléka. Misku položte na hrnec s vroucí vodou. Celé to za občasného promíchání zahřejte, aby se čokoláda s mlékem spojily do tekuté a hladké polevy. Na závěr vmíchejte jogurt.

  • krok 4

    Na pánvi rozehřejte olej. Poté na něj dejte naběračku těsta. Smažte palačinky z obou stran, dokud nezhnědnou.

  • krok 5

    Palačinky potřente krémovým sýrem, posypte borůvkami a zabalte.

  • krok 6

    Palačinky s borůvkami servírujte ozdobené polevou z bílé čokolády a posypané ovocem.

reklama
reklama
reklama
reklama