Palačinky s tuňákem a kukuřicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 až 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 svazek jarní cibulka
- 50 g máslo
- 50 g hladká mouka
- 1 lžička anglická hořčice
- 425 ml mléko
- 326 g kukuřice z konzervy, odkapaná
- 2× 185 g tuňák z konzervy, ve slunečnicovém oleji, odkapaný
- 8 ks tortilla z pšeničné mouky
- 125 g čedar, nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 200 °C. Z jarních cibulek odřízněte bílé konce a podélně je rozkrojte na půlky. Zelené části nakrájejte nadrobno. Máslo, mouku, hořčici a mléko vložte do nepřilnavé pánve, osolte, opepřete, a na ohni šlehejte, dokud směs nezhoustne, aby vznikla omáčka. Přidejte rozkrojené bílé konce jarní cibulky a několik minut vařte, dokud nezačnou měknout. Vmíchejte kukuřici a tuňáka.
- KROK 2
Tortilly ohřejte podle návodu na obalu. Směs rozdělte na tortilly a srolujte je jako palačinky. Srolované palačinky skládejte do velké, máslem vymazané zapékací mísy. Čedar smíchejte s nakrájenými zelenými částmi jarní cibulky a touto směsí palačinky posypte. Pak je dejte péct na 25 minut.