Palačinky s tuňákem a špenátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
Loading...
Na palačinky
- 2 lžičky řepkový olej
- 2 stroužky česneknasekané
- 250 g baby špenát
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 120 g konzerovaný tuňák v pramenité voděodkapaný
- 200 g sýr cottage
- 2 ks velká vejce
- 4 lžíce celozrnná moukahladká
Na salát
- 200 g konzervovaná kukuřiceodkapaná
- 1 ks malá červená cibulenadrobno nakrájená
- 85 g cherry rajčatanakrájená na čtvrtky
- 1 lístků bazalkanasekaná
- 4 ks olivy Kalamata bez peckynakrájené na plátky
- 2 lžičky balzamikový ocet
- kcal539
- tuky19g
- nasycené6g
- sacharidy48g
- cukry15g
- vláknina10g
- proteín38g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Všechny ingredience na salát smíchejte a dejte stranou. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje a krátce na něm orestujte česnek. Vmíchejte špenát, aby zavadl, a poté vmíchejte rajčatový protlak, tuňáka a sýr cottage. Dejte stranou.
krok 2
Vejce rozšlehejte s moukou a 2 lžícemi vody. Na středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající olej, dejte na ni polovinu těsta a pomocí krouživých pohybů rozprostřete těsto po celé ploše pánve. Krátce opékejte, aby palačinka ztuhla, poté ji otočte a opékejte z druhé strany. Postup opakujte se zbývajícím těstem. Pak palačinky přesuňte na talíře, na jednu stranu dejte lžíci náplně, srolujte a podávejte se salátem.