reklama
Loading...

Na palačinky

  • 2 lžičky řepkový olej
  • 2 stroužky česnek
    nasekané
  • 250 g baby špenát
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 120 g konzerovaný tuňák v pramenité vodě
    odkapaný
  • 200 g sýr cottage
  • 2 ks velká vejce
  • 4 lžíce celozrnná mouka
    hladká

Na salát

  • 200 g konzervovaná kukuřice
    odkapaná
  • 1 ks malá červená cibule
    nadrobno nakrájená
  • 85 g cherry rajčata
    nakrájená na čtvrtky
  • 1 lístků bazalka
    nasekaná
  • 4 ks olivy Kalamata bez pecky
    nakrájené na plátky
  • 2 lžičky balzamikový ocet

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal539
  • tuky19g
  • nasycené6g
  • sacharidy48g
  • cukry15g
  • vláknina10g
  • proteín38g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Všechny ingredience na salát smíchejte a dejte stranou. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje a krátce na něm orestujte česnek. Vmíchejte špenát, aby zavadl, a poté vmíchejte rajčatový protlak, tuňáka a sýr cottage. Dejte stranou.

  • krok 2

    Vejce rozšlehejte s moukou a 2 lžícemi vody. Na středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající olej, dejte na ni polovinu těsta a pomocí krouživých pohybů rozprostřete těsto po celé ploše pánve. Krátce opékejte, aby palačinka ztuhla, poté ji otočte a opékejte z druhé strany. Postup opakujte se zbývajícím těstem. Pak palačinky přesuňte na talíře, na jednu stranu dejte lžíci náplně, srolujte a podávejte se salátem.

Loading...
Loading...
reklama
reklama
reklama
reklama