Palačinky s tuňákem a špenátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
Na palačinky
- 2 lžičky řepkový olej
- 2 stroužky česnek, nasekané
- 250 g baby špenát
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 120 g konzerovaný tuňák v pramenité vodě, odkapaný
- 200 g sýr cottage
- 2 ks velká vejce
- 4 lžíce celozrnná mouka, hladká
Na salát
- 200 g konzervovaná kukuřice, odkapaná
- 1 ks malá červená cibule, nadrobno nakrájená
- 85 g cherry rajčata, nakrájená na čtvrtky
- 1 lístků bazalka, nasekaná
- 4 ks olivy Kalamata bez pecky, nakrájené na plátky
- 2 lžičky balzamikový ocet
Postup přípravy
- KROK 1
Všechny ingredience na salát smíchejte a dejte stranou. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje a krátce na něm orestujte česnek. Vmíchejte špenát, aby zavadl, a poté vmíchejte rajčatový protlak, tuňáka a sýr cottage. Dejte stranou.
- KROK 2
Vejce rozšlehejte s moukou a 2 lžícemi vody. Na středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající olej, dejte na ni polovinu těsta a pomocí krouživých pohybů rozprostřete těsto po celé ploše pánve. Krátce opékejte, aby palačinka ztuhla, poté ji otočte a opékejte z druhé strany. Postup opakujte se zbývajícím těstem. Pak palačinky přesuňte na talíře, na jednu stranu dejte lžíci náplně, srolujte a podávejte se salátem.