Pálivé jehněčí s omáčkou harissa a kuskusem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus čas na odležení
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 4 lžíce harissa omáčka
- 300 g kuskus
- 120 g listový salát – směs s bylinkami
- 4 (dohromady cca 600g) jehněčí steak z kýty
- 2 lžíce hnědý cukr demerara
- kcal505
- tuky21g
- nasycené10g
- sacharidy48g
- cukry10g
- vláknina0g
- proteín34g
- sůl0.48g
Postup přípravy
krok 1
Do nádoby dejte 1 lžíci harissy, zalijte 400 ml vroucí vody a směsí poté zalijte kuskus ve velké misce. Přikryjte a nechte 5 minut stát. Načechrajte vidličkou a přidejte salátovou směs.
krok 2
Rozpalte pánev. Jehněčí maso osolte a poté smažte 1 minutu z každé strany. Smíchejte cukr a zbylou harissu a rozetřete na jehněčí maso. Opékejte další 2 minuty z každé strany, vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočívat. Do pánve přidejte trochu vody a vařte, aby vznikla omáčka. Jehněčí nakrájejte a podávejte na salátovém lůžku přelité omáčkou.