reklama

Suroviny

  • 4 lžíce harissa omáčka
  • 300 g kuskus
  • 120 g listový salát – směs s bylinkami
  • 4 (dohromady cca 600g) jehněčí steak z kýty
  • 2 lžíce hnědý cukr demerara

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do nádoby dejte 1 lžíci harissy, zalijte 400 ml vroucí vody a směsí poté zalijte kuskus ve velké misce. Přikryjte a nechte 5 minut stát. Načechrajte vidličkou a přidejte salátovou směs.

  • KROK 2

    Rozpalte pánev. Jehněčí maso osolte a poté smažte 1 minutu z každé strany. Smíchejte cukr a zbylou harissu a rozetřete na jehněčí maso. Opékejte další 2 minuty z každé strany, vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočívat. Do pánve přidejte trochu vody a vařte, aby vznikla omáčka. Jehněčí nakrájejte a podávejte na salátovém lůžku přelité omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama