Nové brambory s mátou
Dodejte novým bramborám osvěžující šmrnc přidáním čerstvé máty.
Nutriční hodnoty: Na porci
Zelený chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce a nakrájejte na šikmé plátky, hlavičky nechte vcelku.
Panenku odblaňte a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm. Jemně je zploštěte pěstí nebo paličkou. Potřete olivovým olejem, kořením a česnekem. Smažte na dobře rozehřáté pánvi z obou stran asi 2 minuty, poté vyjměte a odložte stranou na talíř.
Slaninu nakrájejte na kostičky a nasucho opečte na pánvi, aby pustila tuk. Přidejte cibuli a orestujte ji dosklovata.
Chřest přidejte do pánve ke slanině a cibulí a opékejte 2 minuty, poté přidejte maso. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut, aby omáčka zhoustla.
Hotovou vepřovou panenku s chřestem osolte, opepřete a posypejte koprem podle chuti. Podávejte se svou oblíbenou přílohou. Skvělé budou především brambory.