reklama

  • 4 tenké plátky ciabatta
    (nakrájená diagonálně pro delší plátky)
  • 4 plátky prosciutto
  • 4 plátky mozzarella
    (cca půlka 125g balení)
  • 1 ks pečená paprika
    v oleji, rozpůlená
  • 8 lístků bazalka
  • olivový olej
    na potření

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal622
  • tuky36g
  • nasycené13g
  • sacharidy37g
  • cukry0g
  • vláknina4g
  • proteín37g
  • sůl7.97g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte grilovací pánev na mírném ohni. Vezměte ciabattu a udělejte dva sendviče, do kterých navrstvěte prosciutto, mozzarellu, červenou papriku a lístek bazalky jako náplň. Vnější strany chleba potřete olejem.

  • krok 2

    Sendviče dejte na pánev a opékejte asi 1 minutu z každé strany – pevně přitlačte kovovou obracečkou, aby se zploštily, zezlátly a otisklo se do nich žebrování pánve. Jezte teplé.

reklama
reklama
reklama
reklama