Papričková omáčka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + 2 dny na odležení
- Velmi snadné
- Porce 500
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks limetka
- 12 ks chilli papričky Scotch Bonnet, středně velké
- 1 lžíce koriandr nať
- 1 ½ palice česnek
- 150 ml vinný ocet bílý
- 1,5 lžíce cukr třtinový
- 1 lžíce hořčice americká
- 1 ks zázvor velký jako palec, oloupaný
- ½ ks papája zelená nezralá
Postup přípravy
- KROK 1
Limetku dejte do menšího kastrůlku a zalijte studenou vodou. Osolte. Přiveďte k varu a vařte 10 – 15 minut, dokud nezměkne. Vyjmeme z vody a nechte vychladnout.
- KROK 2
Mezitím dejte všechny ostatní ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka.
- KROK 3
Limetku nasekejte nadrobno i se slupkou, odstraňte semínka a vmíchejte ji do ostatních surovin.
- KROK 4
Omáčku přelijte do vychlazené sterilizované sklenice nebo láhve, zavíčkujte a nechte 2 dny rozvinout chuť.
- KROK 5
Podle chuti dochuťte dosolte a přidejte čerstvě mletý pepř. Pořádně protřepejte lahev. V lednici můžete omáčku skladovat až 6 měsíců. Pokud časem dojde ke změně barvy, ničemu to nevadí.