reklama

Suroviny

  • 1 ks limetka
  • 12 ks chilli papričky Scotch Bonnet, středně velké
  • 1 lžíce koriandr nať
  • 1 ½ palice česnek
  • 150 ml vinný ocet bílý
  • 1,5 lžíce cukr třtinový
  • 1 lžíce hořčice americká
  • 1 ks zázvor velký jako palec, oloupaný
  • ½ ks papája zelená nezralá

Postup přípravy

  • KROK 1

    Limetku dejte do menšího kastrůlku a zalijte studenou vodou. Osolte. Přiveďte k varu a vařte 10 – 15 minut, dokud nezměkne. Vyjmeme z vody a nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Mezitím dejte všechny ostatní ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka.

  • KROK 3

    Limetku nasekejte nadrobno i se slupkou, odstraňte semínka a vmíchejte ji do ostatních surovin.

  • KROK 4

    Omáčku přelijte do vychlazené sterilizované sklenice nebo láhve, zavíčkujte a nechte 2 dny rozvinout chuť.

  • KROK 5

    Podle chuti dochuťte dosolte a přidejte čerstvě mletý pepř. Pořádně protřepejte lahev. V lednici můžete omáčku skladovat až 6 měsíců. Pokud časem dojde ke změně barvy, ničemu to nevadí.

reklama
reklama
reklama
reklama