reklama

  • olivový olej
    na vymazání a potření
  • 1 malý svazek kopr
    nasekaný, několik větviček ponechte celých
  • 240 g uzený losos
    odřezky
  • 340 g losos
    pošírované filety, nakrájené na kousky
  • 400 g krémový sýr
  • 4 jarní cibulka
    jemně nasekaná
  • 10 ks bagely
    rozdělené na půlky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal138
  • tuky6g
  • nasycené2g
  • sacharidy11g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín12g
  • sůl1.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Formu na chleba nebo terinu (asi 650 g) vymažte tukem a vyložte potravinářskou fólií – pokud máte jen standardní formu 900 g, bude paštika o trochu nižší. Na dno naaranžujte celé lístky kopru a pár pěkných kousků uzeného lososa (toto bude vrch teriny, takže chcete, aby vypadala úhledně).

  • krok 2

    V kuchyňském robotu rozmixujte polovinu pošírovaných filetů lososa, polovinu zbývajících odřezků uzeného lososa a smetanový sýr s trochou koření. Nepřemixujte, aby měla paštika ve výsledku textury.

  • krok 3

    Do vzniklé hmoty jemně přimíchejte polovinu kopru, jarní cibulku, zbytek pošírovaného a uzeného lososa. Vyškrábejte do formy, uhlaďte povrch a chlaďte alespoň 2 hodiny nebo až 2 dny předem.

  • krok 4

    Před servírováním zahřejte troubu na 200 °C. Půlky bagelů rozložte do jedné vrstvy na plech a každou potřete trochou oleje, posypte troškou kopru a mořské soli a pečte asi 10–12 minut, dokud nebudou křupavé a světle zlaté.

  • krok 5

    Otočte formu na terinu dnem vzhůru a pomocí potravinářské fólie paštiku z formy opatrně vyklopte a folii odstraňte. Naporcujte a podávejte na talíři s toasty.

reklama
reklama
reklama
reklama