reklama

Suroviny

  • 1 ks uezná makrela (asi 200g)
  • 250 g krémový sýr, (žervé, lučina)
  • 2 ks citron, na kůru a šťávu
  • 1 svazek kopr, polovina nasekaná, polovina otrhané lístky
  • 1 ks okurka
  • 4 lžíce olivový olej + na pokapání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Makrelu zbavte kůže a kostí spolu s krémovým sýrem, citronovou kůrou a šťávou z 1 citronu, vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu. Přidejte nasekaný kopr a znovu promíchejte.

  • KROK 2

    Směs přendejte do igelitového nebo cukrářského sáčku, odřízněte konec a na pečicí plech nandejte šest silných válců paštiky. Dejte do mrazáku ztuhnout asi na 1 hodinu.

  • KROK 3

    Z okurek odkrájejte škrabkou slupku a pak dalších 12 plátků. Zbylou dužinu nakrájejte na kostičky, přikryjte a dejte do lednice, bude se vám později hodit. Semínka a slupky dejte stranou. Úhledně omotejte paštiku okurkovými pruhy a dejte do lednice.

  • KROK 4

    Slupky a semínka z okurek vhoďte do mixéru nebo smoothie makeru se zbytkem citronové šťávy, olivovým olejem a trochou koření. Promixujte na, aby vznikl hustý dresink a dejte vychladit. Lze připravit 1 den předem a uchovávat v lednici.

  • KROK 5

    Při podávání nalijte na každý talíř trochu dresinku, položte na něj paštiku obalenou okurkou, posypte na kostičky nakrájenou okurkou a lístky kopru a zakápněte olivovým olejem.

reklama
reklama
reklama
reklama