Pečená feta po řecku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 3 ks rajčata
- 1 stroužek česnek prolisovaný
- 200 g sýr feta
- 1 ks chilli paprička nebo 1 zelená paprika
- 1 lžička oregano, nasekané listy
- 4 lžíce olivový olej
- pita chleba
Postup přípravy
- KROK 1
Vezměte rajče rozřízněte uprostřed na půl. Z každé poloviny odřízněte dva plátky od středu a dejte stranou. Ze zbytku rajčete vydlabejte semínka a dužinu nastrouhejte, slupku odstraňte. S ostatními rajčaty udělejte totéž. Smíchejte nastrouhanou rajčatovou dužninu s česnekem. Osolte, opepřete a lžící naneste do zapékací mísy o průměru 16 cm.
- KROK 2
Troubu zahřejte na 200 °C. Bloček fety uložte do rajčat s česnekem, navrch poklaďte rajčatovými plátky, přidejte chilli, oregano, olivový olej a špetku mořské soli. Mísu přikryjte a pečte 15 minut, pak ji odkryjte a pečte dalších 15 minut. Podávejte teplé s chlebem pita.