reklama

  • 5 malých brambor
    očištěné a nakrájené na klínky
  • 1 cibule
    půlená a nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku
    nasekané na hrubé kousky
  • ½ lžičky sušeného oregana
    nebo 1/2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ citronu
    nakrájený na klínky
  • 2 velká rajčata
    nakrájená na klínky
  • 2 filety tresky
    bez kůže
  • hrst petrželky
    nasekaná na hrubé kousky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal388
  • tuky13g
    s nízkým obsahem
  • nasycené2g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy42g
  • cukry11g
  • vláknina6g
  • proteín23g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušnou/plynovou na stupeň 6. Brambory, cibuli, česnek, oregano a olivový olej přendejte do zapékací formy, okořeňte a poté promíchejte rukama, aby se vše obalilo v oleji. Pečte 15 minut, vše obraťte a pečte dalších 15 minut.

  • krok 2

    Přidejte citron a rajčata a pečte ještě 10 minut, poté přidejte rybí filé a vařte dalších 10 minut. Podáveje hojně posypané petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama