Pečená ryba na řecký způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 5 malých bramboročištěné a nakrájené na klínky
- 1 cibulepůlená a nakrájená na plátky
- 2 stroužky česnekunasekané na hrubé kousky
- ½ lžičky sušeného oregananebo 1/2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ citronunakrájený na klínky
- 2 velká rajčatanakrájená na klínky
- 2 filety treskybez kůže
- hrst petrželkynasekaná na hrubé kousky
- kcal388
- tuky13gs nízkým obsahem
- nasycené2gs nízkým obsahem
- sacharidy42g
- cukry11g
- vláknina6g
- proteín23g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušnou/plynovou na stupeň 6. Brambory, cibuli, česnek, oregano a olivový olej přendejte do zapékací formy, okořeňte a poté promíchejte rukama, aby se vše obalilo v oleji. Pečte 15 minut, vše obraťte a pečte dalších 15 minut.
krok 2
Přidejte citron a rajčata a pečte ještě 10 minut, poté přidejte rybí filé a vařte dalších 10 minut. Podáveje hojně posypané petrželkou.