Pečená ryba na řecký způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 5 malých brambor, očištěné a nakrájené na klínky
- 1 cibule, půlená a nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané na hrubé kousky
- ½ lžičky sušeného oregana, nebo 1/2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ citronu, nakrájený na klínky
- 2 velká rajčata, nakrájená na klínky
- 2 filety tresky, bez kůže
- hrst petrželky, nasekaná na hrubé kousky
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušnou/plynovou na stupeň 6. Brambory, cibuli, česnek, oregano a olivový olej přendejte do zapékací formy, okořeňte a poté promíchejte rukama, aby se vše obalilo v oleji. Pečte 15 minut, vše obraťte a pečte dalších 15 minut.
- KROK 2
Přidejte citron a rajčata a pečte ještě 10 minut, poté přidejte rybí filé a vařte dalších 10 minut. Podáveje hojně posypané petrželkou.