Pečená ryba po řecku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 5 bramborymalé
- 1 cibulena plátky
- 2 česneknahrubo nasekaný
- ½ lžičky oreganosušené
- 2 lžíce olivový olej
- ½ ks citronna klínky
- 2 ks rajčatavelká, na klínky
- 2 filety treska
- petrželkanasekaná
- kcal388
- tuky13g
- nasycené2g
- sacharidy42g
- cukry11g
- vláknina6g
- proteín23g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Brambory, cibuli, česnek, oregano a olivový olej dejte do zapékací formy, osolte, opepřete a rukama promíchejte, aby se vše obalilo v oleji. Pečte 15 minut, pak obraťte a pečte dalších 15 minut.
krok 2
Přidejte citron a rajčata a pečte 10 minut, poté přidejte rybí filé a dalších 10 minut pečte. Podávejte posypané petrželkou.