Pečená zelenina s fetou
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 4
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 200 g cherry rajčat
- 2 větvičky rozmarýnu
- 2 větvičky tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 0,5 lžičky soli
- 1 špetka cukru
- 1 špetka pepře
- 4 lžíce olivového oleje
- 200 g fety sýru
- kcal550
- tuky44g
- nasycené14g
- sacharidy18g
- cukry12g
- vláknina8gbohatý na
- proteín20gbohatý na
- sůl2.5g
Postup přípravy
krok 1
Pro pečenou zeleninu s fetou umyjte papriku, rozčtvrťte ji, odstraňte jádřinec a nakrájejte ji na kousky. Cuketu umyjte, očistěte, rozčtvrťte a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Lilek umyjte, očistěte, podélně rozkrojte a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Cherry rajčata umyjte a rozpulte.
krok 2
Bylinky umyjte, nechte okapat, otrhejte listy ze stonků a jemně nasekejte. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte.
krok 3
Marinujte zeleninu v míse s bylinkami, česnekem, solí, cukrem, pepřem a olivovým olejem. Předehřejte troubu na 180 °C s ventilátorem (200 °C horní a dolní ohřev).
krok 4
Vyjměte fetu z nálevu, osušte ji kuchyňským papírem a nakrájejte na 2cm velké kostky. Dejte zeleninu do zapékací misky a posypte fetou. Pečte v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Dobrou chuť!