reklama

  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 větvičky tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 špetka cukru
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 g fety sýru

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal550
  • tuky44g
  • nasycené14g
  • sacharidy18g
  • cukry12g
  • vláknina8g
    bohatý na
  • proteín20g
    bohatý na
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Pro pečenou zeleninu s fetou umyjte papriku, rozčtvrťte ji, odstraňte jádřinec a nakrájejte ji na kousky. Cuketu umyjte, očistěte, rozčtvrťte a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Lilek umyjte, očistěte, podélně rozkrojte a nakrájejte na 1 cm silné plátky. Cherry rajčata umyjte a rozpulte.

  • krok 2

    Bylinky umyjte, nechte okapat, otrhejte listy ze stonků a jemně nasekejte. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte.

  • krok 3

    Marinujte zeleninu v míse s bylinkami, česnekem, solí, cukrem, pepřem a olivovým olejem. Předehřejte troubu na 180 °C s ventilátorem (200 °C horní a dolní ohřev).

  • krok 4

    Vyjměte fetu z nálevu, osušte ji kuchyňským papírem a nakrájejte na 2cm velké kostky. Dejte zeleninu do zapékací misky a posypte fetou. Pečte v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Dobrou chuť!

reklama
reklama
reklama
reklama