Pečené cukety a čekanka s dresinkem z černých oliv
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4–6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks cuketa, ideálně 1 žlutá a 1 zelená
- 4 lžíce olivový olej
- 2 ks čekanka
- 1 lžička cukr
Na zálivku
- 2 lžíce olivová tapenáda
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce vinný ocet červený
- 3 lžíce olivový olej
- olivy černé (Kalamata)
- kapary
Postup přípravy
- KROK 1
Cut the courgettes diagonally into slices about 1 cm thick. Season with salt, pepper and drizzle with half the oil. Split the chicory. Season with salt, pepper and sugar and drizzle with the remaining oil.
- KROK 2
Heat a pan, then place the vegetables in a single layer and roast for about 10 minutes, turning as needed, until tender. Remove to a large serving plate.
- KROK 3
Mix the olive paste with lemon juice, vinegar and olive oil (no need for seasoning). Drizzle the resulting dressing over the vegetables, sprinkle with olives, capers and serve.