Pečené papriky plněné cuketou a quinoou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 4 ks paprikačervená
- 1 cuketarozkrojená na čtvrtky a tence nakrájená na proužky
- 500 g quinoauvařená
- 85 g sýr fetarozdrobený
- 1 hrst petrželkahrubě nasekaná
- kcal260
- tuky8g
- nasycené3g
- sacharidy33g
- cukry10g
- vláknina11g
- proteín11g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Zahřejte troubu na 200 °C. Každou papriku rozřízněte napůl přes stopku a odstraňte semínka. Papriky dejte řeznou stranou nahoru na plech, pokapejte 1 lžící olivového oleje a dobře okořeňte. Pečte 15 min.
krok 2
Mezitím na malé pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte cuketu a restujte do měkka. Sundejte z plotny a poté promíchejte quinou, fetu a petrželku. Dochuťte pepřem.
krok 3
Směs quinoy rozdělte do rozříznutých paprik a poté je vraťte na 5 minut do trouby, aby se prohřály. Doporučujeme podávat se zeleným salátem.