reklama

  • 4 ks paprika
    červená
  • 1 cuketa
    rozkrojená na čtvrtky a tence nakrájená na proužky
  • 500 g quinoa
    uvařená
  • 85 g sýr feta
    rozdrobený
  • 1 hrst petrželka
    hrubě nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal260
  • tuky8g
  • nasycené3g
  • sacharidy33g
  • cukry10g
  • vláknina11g
  • proteín11g
  • sůl0.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zahřejte troubu na 200 °C. Každou papriku rozřízněte napůl přes stopku a odstraňte semínka. Papriky dejte řeznou stranou nahoru na plech, pokapejte 1 lžící olivového oleje a dobře okořeňte. Pečte 15 min.

  • krok 2

    Mezitím na malé pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte cuketu a restujte do měkka. Sundejte z plotny a poté promíchejte quinou, fetu a petrželku. Dochuťte pepřem.

  • krok 3

    Směs quinoy rozdělte do rozříznutých paprik a poté je vraťte na 5 minut do trouby, aby se prohřály. Doporučujeme podávat se zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama