Pečené papriky plněné cuketou a quinoou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks paprika červená
- 1 cuketa, rozkrojená na čtvrtky a tence nakrájená na proužky
- 500 g quinoa uvařená
- 85 g sýr feta, rozdrobený
- 1 hrst petrželka, hrubě nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Zahřejte troubu na 200 °C. Každou papriku rozřízněte napůl přes stopku a odstraňte semínka. Papriky dejte řeznou stranou nahoru na plech, pokapejte 1 lžící olivového oleje a dobře okořeňte. Pečte 15 min.
- KROK 2
Mezitím na malé pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte cuketu a restujte do měkka. Sundejte z plotny a poté promíchejte quinou, fetu a petrželku. Dochuťte pepřem.
- KROK 3
Směs quinoy rozdělte do rozříznutých paprik a poté je vraťte na 5 minut do trouby, aby se prohřály. Doporučujeme podávat se zeleným salátem.