
Pečené papriky plněné cuketou a quinoou
Stačí vám pouhých pět ingrediencí, abyste připravili tyto zdravé vegetariánské plněné papriky ve středomořském stylu. Nízkokalorickou večeři ocení nejen ti, kteří si hlídají postavu, ale ti, kterým nedělají těžká jídla na noc dobře.
- 4 ks paprikačervená
- 1 cuketarozkrojená na čtvrtky a tence nakrájená na proužky
- 500 g quinoauvařená
- 85 g sýr fetarozdrobený
- 1 hrst petrželkahrubě nasekaná
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal260
- tuky8g
- nasycené3g
- sacharidy33g
- cukry10g
- vláknina11g
- proteín11g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Zahřejte troubu na 200 °C. Každou papriku rozřízněte napůl přes stopku a odstraňte semínka. Papriky dejte řeznou stranou nahoru na plech, pokapejte 1 lžící olivového oleje a dobře okořeňte. Pečte 15 min.
krok 2
Mezitím na malé pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte cuketu a restujte do měkka. Sundejte z plotny a poté promíchejte quinou, fetu a petrželku. Dochuťte pepřem.
krok 3
Směs quinoy rozdělte do rozříznutých paprik a poté je vraťte na 5 minut do trouby, aby se prohřály. Doporučujeme podávat se zeleným salátem.