Pečený mořský okoun na italský způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 290 g nakládané grilované paprikyokapané a nakrájené na plátky
- 1 ks červená cibulenakrájená na velmi tenké klínky
- pár kapek olivový olej
- 4 stroužky česnekneoloupané
- 3 slilné plátky, citronzbytek nakrájený na klínky k podávání
- 2 ks mořský vlk
- 15 ks černé olivy(Kalamata)
- 25 g piniové oříškyopražené
- 1 hrst petrželnahrubo nasekaná
- kcal437
- tuky20.5g
- nasycené2.2g
- sacharidy15.8g
- cukry5.4g
- vláknina3.8g
- proteín48.8g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Papriku a cibuli promíchejte se solí a pepřem, zakápněte olivovým olejem. Rozprostřete na plech a pečte 5 minut. Poté přidejte česnek a citron.
krok 2
Na zeleninu položte mořského vlka, rybu potřete trochou oleje, okořeňte a pečte 15 minut.
krok 3
Do zeleniny vmíchejte olivy, piniové oříšky a opékejte dalších 5 minut, dokud nebude ryba propečená. Vymačkejte trochu citronové šťávy a posypte petrželkou k podávání.