reklama

  • 150 ml zeleninového vývaru
    horkého
  • 50 g kuskusu
  • 1 lžíce piniových oříšků
    lehce opečených
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • olivový olej
    na vymazání
  • sůl
  • pepř
  • 4 filety pstruha bez kostí

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal349
  • tuky15g
  • nasycené3g
  • sacharidy14g
  • cukry1g
  • vláknina0g
  • proteín42g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuskus v míse zalijte horkým vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte, dokud kuskus nenasákne tekutinou. Do kuskusu pak vmíchejte opražené piniové oříšky spolu s nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a šťávou. Podle chuti osolte a opepřete.

  • krok 2

    Troubu rozehřejte na 200 °C/180 °C ventilátor/plyn 6. Lehce naolejujte 2 listy alobalu. Pstruhy okořeňte, pak udělejte 2 „sendviče“ ze 2 filetů, které naplníte připraveným kuskusem. Opakujte i s dalšími porcemi.

  • krok 3

    Zabalte „sendviče“ jednotlivě do alobalu a pečte 15–20 minut. Podávejte s bramborem a salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama