Pečený plněný pstruh
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 150 ml zeleninového vývaruhorkého
- 50 g kuskusu
- 1 lžíce piniových oříškůlehce opečených
- 2 lžíce nasekané petrželky
- kůra a šťáva z 1 citronu
- olivový olejna vymazání
- sůl
- pepř
- 4 filety pstruha bez kostí
- kcal349
- tuky15g
- nasycené3g
- sacharidy14g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín42g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Kuskus v míse zalijte horkým vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte, dokud kuskus nenasákne tekutinou. Do kuskusu pak vmíchejte opražené piniové oříšky spolu s nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a šťávou. Podle chuti osolte a opepřete.
krok 2
Troubu rozehřejte na 200 °C/180 °C ventilátor/plyn 6. Lehce naolejujte 2 listy alobalu. Pstruhy okořeňte, pak udělejte 2 „sendviče“ ze 2 filetů, které naplníte připraveným kuskusem. Opakujte i s dalšími porcemi.
krok 3
Zabalte „sendviče“ jednotlivě do alobalu a pečte 15–20 minut. Podávejte s bramborem a salátem.