Penne s čerstvými rajčaty a cuketou
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 2 porce
- 2 lžíce olivový olej
- 200 g cuketababy, nakrájená šikmo na kolečka
- 4 ks rajčatavelká
- 200 g penne
- 1 stroužek česnekprolisovaný
- 1 špetka cukr
- 2 lžíce zakysaná smetana
- 1 hrst bazalkanatrhané lístky
- kcal587
- tuky22g
- nasycené8g
- sacharidy82g
- cukry10g
- vláknina7g
- proteín17g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cukety, dokud nezměknou. Bude to trvat asi 4 – 5 minut. Možná je bude potřeba rozdělit na 2 várky, záleží, jak velkou máte pánev. Opečené cukety vyjměte a dejte stranou.
krok 2
Zatímco se cukety opékají, vhoďte rajčata na 15 vteřin do vroucí vody, ve které budete vařit těstoviny. Pak je vyjměte a dejte do misky se studenou vodou. Rajčata oloupejte, rozkrojte a vyndejte semínka. Dužinu nakrájejte. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
krok 3
Do pánve, kde jste opékali cuketu, dejte rajčata a česnek. Na prudkém ohni opékejte, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Osolte a opepřete, v případě potřeby přidejte cukr.
krok 4
Těstoviny sceďte, část vody si ponechte. Těstoviny vraťte zpátky do hrnce, přidejte k nim rajčata a cukety, zakysanou smetanu a bazalku. V případě potřeby přidejte trochu vody z těstovin, abyste omáčce dodali vlhkost.