reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 200 g cuketa baby, nakrájená šikmo na kolečka
  • 4 ks rajčata velká
  • 200 g penne
  • 1 stroužek česnek, prolisovaný
  • 1 špetka cukr
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • 1 hrst bazalka, natrhané lístky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cukety, dokud nezměknou. Bude to trvat asi 4 – 5 minut. Možná je bude potřeba rozdělit na 2 várky, záleží, jak velkou máte pánev. Opečené cukety vyjměte a dejte stranou.

  • KROK 2

    Zatímco se cukety opékají, vhoďte rajčata na 15 vteřin do vroucí vody, ve které budete vařit těstoviny. Pak je vyjměte a dejte do misky se studenou vodou. Rajčata oloupejte, rozkrojte a vyndejte semínka. Dužinu nakrájejte. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

  • KROK 3

    Do pánve, kde jste opékali cuketu, dejte rajčata a česnek. Na prudkém ohni opékejte, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Osolte a opepřete, v případě potřeby přidejte cukr.

  • KROK 4

    Těstoviny sceďte, část vody si ponechte. Těstoviny vraťte zpátky do hrnce, přidejte k nim rajčata a cukety, zakysanou smetanu a bazalku. V případě potřeby přidejte trochu vody z těstovin, abyste omáčce dodali vlhkost.

reklama
reklama
reklama
reklama