Perfektní míchaná vejce
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 1 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks vejce, velká, z volného výběhu
- 6 lžic smetana ke šlehání nebo plnotučné mléko
- máslo
Postup přípravy
- KROK 1
Lehce prošlehejte 2 velká vejce, 6 lžic smetany nebo plnotučného mléka a špetku soli, dokud nebude mít směs jednolitou konzistenci.
- KROK 2
Rozpalte malou nepřilnavou pánev, vhoďte na ni kousek másla a nechte ho rozpustit. Dávejte pozor, aby se máslo nepřipálilo a nezhnědlo.
- KROK 3
Nalijte vaječnou směs na pánev a nechte 20 sekund bez míchání. Pak zamíchejte dřevěnou vařečkou ode dna.
- KROK 4
Nechte ještě 10 sekund stát, poté zamíchejte a znovu přiklopte.
- KROK 5
Opakujte, dokud nejsou vejce měkká a místy lehce tekutá. Sundejte z plotny a nechte chvilku dojít.
- KROK 6
Na závěr zamíchejte a bez prodlení podávejte.