reklama

Suroviny

  • 2 ks vejce, velká, z volného výběhu
  • 6 lžic smetana ke šlehání nebo plnotučné mléko
  • máslo

Postup přípravy

  • KROK 1

    Lehce prošlehejte 2 velká vejce, 6 lžic smetany nebo plnotučného mléka a špetku soli, dokud nebude mít směs jednolitou konzistenci.

  • KROK 2

    Rozpalte malou nepřilnavou pánev, vhoďte na ni kousek másla a nechte ho rozpustit. Dávejte pozor, aby se máslo nepřipálilo a nezhnědlo.

  • KROK 3

    Nalijte vaječnou směs na pánev a nechte 20 sekund bez míchání. Pak zamíchejte dřevěnou vařečkou ode dna.

  • KROK 4

    Nechte ještě 10 sekund stát, poté zamíchejte a znovu přiklopte.

  • KROK 5

    Opakujte, dokud nejsou vejce měkká a místy lehce tekutá. Sundejte z plotny a nechte chvilku dojít.

  • KROK 6

    Na závěr zamíchejte a bez prodlení podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama