Perníčková horká čokoláda
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 1 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 ml mléko
- 50 ml smetana ke šlehání
- 1/4 – 1/2 lžičky tmavý hnědý cukr
- 1/2 ks pomeranč nastrouhaná kůra
- 1 špetka zázvor mletý
- 1 špetka skořice mletá
- 1 ks hřebíček
- 2 kapky vanilkový extrakt
- 50 g tmavá čokoláda nasekaná
Na ozdobu
- šlehačka
- perníček nebo lotuska
Postup přípravy
- KROK 1
Mléko, smetanu, cukr, pomerančovou kůru a koření smíchejte v kastrolu a poté na mírném ohni přiveďte k varu. Sundejte z plotny a nalijte přes sítko do džbánu, hřebíček a pomerančovou kůru vyhoďte. Nalijte teplé ovoněné mléko zpět do kastrůlku a vmíchejte vanilku s čokoládou. Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude hladká.
- KROK 2
Nalijte mléko do hrnku. Navrch dejte kopeček šlehačky a drcený perníček nebo sušenku a podávejte.