Perníkové lívance s datlemi a zakysanou smetanou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 10 ks
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 g hladká mouka
- ½ lžičky prášek do pečiva
- 1 lžička zázvor mletý sušený
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky cukr třtinový
- 1 ks vejce prošlehané
- ½ lžíce javorový sirup + k podávání
- 200 ml mléko
- rostlinný olej na smažení
- 100 g datle bez pecek, nasekané
- 100 ml kysaná smetana, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Do velké mísy dejte mouku, prášek do pečiva, zázvor, skořici a cukr se špetkou soli. V jiné míse smíchejte vejce, javorový sirup a mléko. Postupně tekutiny přidávejte k suchým ingrediencím a šlehejte, dokud nevznikne hladké hedvábné těsto.
- KROK 2
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Naneste na pánev těsto a rozetřete 2 – 3 lívance. Vařte 1 – 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou objevovat bublinky, poté otočte a pečte další 1 minutu. Pokračujte až do úplného do zpracování těsta.
- KROK 3
Podávejte s javorovým sirupem, lžicí kysané smetany a sekanými datlemi.