reklama

Suroviny

  • 150 g hladká mouka
  • ½ lžičky prášek do pečiva
  • 1 lžička zázvor mletý sušený
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky cukr třtinový
  • 1 ks vejce prošlehané
  • ½ lžíce javorový sirup + k podávání
  • 200 ml mléko
  • rostlinný olej na smažení
  • 100 g datle bez pecek, nasekané
  • 100 ml kysaná smetana, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do velké mísy dejte mouku, prášek do pečiva, zázvor, skořici a cukr se špetkou soli. V jiné míse smíchejte vejce, javorový sirup a mléko. Postupně tekutiny přidávejte k suchým ingrediencím a šlehejte, dokud nevznikne hladké hedvábné těsto.

  • KROK 2

    Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Naneste na pánev těsto a rozetřete 2 – 3 lívance. Vařte 1 – 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou objevovat bublinky, poté otočte a pečte další 1 minutu. Pokračujte až do úplného do zpracování těsta.

  • KROK 3

    Podávejte s javorovým sirupem, lžicí kysané smetany a sekanými datlemi.

reklama
reklama
reklama
reklama