Perníkové lívance s datlemi a zakysanou smetanou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 10 ks
Přejít na suroviny
- 150 g hladká mouka
- ½ lžičky prášek do pečiva
- 1 lžička zázvormletý sušený
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky cukrtřtinový
- 1 ks vejceprošlehané
- ½ lžíce javorový sirup+ k podávání
- 200 ml mléko
- rostlinný olejna smažení
- 100 g datlebez pecek, nasekané
- 100 ml kysaná smetanak podávání
- kcal111
- tuky5g
- nasycené1g
- sacharidy14g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín3g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Do velké mísy dejte mouku, prášek do pečiva, zázvor, skořici a cukr se špetkou soli. V jiné míse smíchejte vejce, javorový sirup a mléko. Postupně tekutiny přidávejte k suchým ingrediencím a šlehejte, dokud nevznikne hladké hedvábné těsto.
krok 2
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Naneste na pánev těsto a rozetřete 2 – 3 lívance. Vařte 1 – 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou objevovat bublinky, poté otočte a pečte další 1 minutu. Pokračujte až do úplného do zpracování těsta.
krok 3
Podávejte s javorovým sirupem, lžicí kysané smetany a sekanými datlemi.