reklama

  • 150 g hladká mouka
  • ½ lžičky prášek do pečiva
  • 1 lžička zázvor
    mletý sušený
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky cukr
    třtinový
  • 1 ks vejce
    prošlehané
  • ½ lžíce javorový sirup
    + k podávání
  • 200 ml mléko
  • rostlinný olej
    na smažení
  • 100 g datle
    bez pecek, nasekané
  • 100 ml kysaná smetana
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal111
  • tuky5g
  • nasycené1g
  • sacharidy14g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do velké mísy dejte mouku, prášek do pečiva, zázvor, skořici a cukr se špetkou soli. V jiné míse smíchejte vejce, javorový sirup a mléko. Postupně tekutiny přidávejte k suchým ingrediencím a šlehejte, dokud nevznikne hladké hedvábné těsto.

  • krok 2

    Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Naneste na pánev těsto a rozetřete 2 – 3 lívance. Vařte 1 – 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou objevovat bublinky, poté otočte a pečte další 1 minutu. Pokračujte až do úplného do zpracování těsta.

  • krok 3

    Podávejte s javorovým sirupem, lžicí kysané smetany a sekanými datlemi.

reklama
reklama
reklama
reklama