reklama

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky vinného kamene
  • rozpuštěná hořká čokoláda

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal103
  • tuky0g
  • nasycené5g
  • sacharidy3g
  • cukry13g
  • vláknina4g
  • proteín1g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    V míse promněte máslo s moukou, dokud nevzniknou jemné drobky. Vmíchejte rozšlehané vejce, koření, cukr, med a vinný kámen. Míchejte, dokud nevznikne měkké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte 20-30 minut odpočinout v chladu.

  • krok 2

    Rozehřejte troubu na 180 °C/160 °C horkovzdušná/trouba na plyn 4. Odpočinuté těsto vyválejte, vykrajujte oblíbené tvary, přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a pečte 10-12 minut.

  • krok 3

    Po upečení namáčejte v rozpuštěné hořké čokoládě.

reklama
reklama
reklama
reklama