Perníkové sušenky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- plus chlazení
- Snadné
- Přibližně 35 kusů
Přejít na suroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce perníkového koření
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce medu
- 1/2 lžičky vinného kamene
- rozpuštěná hořká čokoláda
- kcal103
- tuky0g
- nasycené5g
- sacharidy3g
- cukry13g
- vláknina4g
- proteín1g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
V míse promněte máslo s moukou, dokud nevzniknou jemné drobky. Vmíchejte rozšlehané vejce, koření, cukr, med a vinný kámen. Míchejte, dokud nevznikne měkké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte 20-30 minut odpočinout v chladu.
krok 2
Rozehřejte troubu na 180 °C/160 °C horkovzdušná/trouba na plyn 4. Odpočinuté těsto vyválejte, vykrajujte oblíbené tvary, přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a pečte 10-12 minut.
krok 3
Po upečení namáčejte v rozpuštěné hořké čokoládě.