reklama

Suroviny

  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g másla, změklého + navíc na vymazání formy
  • 4 vejce, oddělené na bílky a žloutky
  • 250 g medu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 400 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce nasekaných mandlí
  • 2 lžíce kandované pomerančové kůry, nadrobno nakrájené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do velké mísy dejte cukr. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, dokud nebude bledé a nadýchané. Přidejte vaječné žloutky, jeden po druhém a dobře je šleháním vmíchejte. Poté za stálého šlehání přidejte med, koření a mouku promíchanou s kypřicím práškem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte je do těsta s vlašskými ořechy, mandlemi a kandovaným pomerančem.

  • KROK 2

    Troubu rozehřejte na 200 °C/horkovzdušná 180 °C/plyn 4. Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Připravené těsto vlijte do formy a vložte do trouby. Teplotu stáhněte na 170 °C/150 °C horkovzduch/plyn 3 a pečte 50 minut až 1 hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nevyjde čistá.

  • KROK 3

    Upečený a vychladlý perník můžete polít čokoládovou polevou.

reklama
reklama
reklama
reklama