Perníkový chlebíček
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- Porce 10
Přejít na suroviny
- 150 g krupicového cukru
- 100 g máslazměklého + navíc na vymazání formy
- 4 vejceoddělené na bílky a žloutky
- 250 g medu
- 1 lžička perníkového koření
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžíce nasekaných mandlí
- 2 lžíce kandované pomerančové kůrynadrobno nakrájené
- kcal464
- tuky18.5g
- nasycené9.5g
- sacharidy72.5g
- cukry47.5g
- vláknina1.5g
- proteín6.5g
- sůl0.3gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Do velké mísy dejte cukr. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, dokud nebude bledé a nadýchané. Přidejte vaječné žloutky, jeden po druhém a dobře je šleháním vmíchejte. Poté za stálého šlehání přidejte med, koření a mouku promíchanou s kypřicím práškem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte je do těsta s vlašskými ořechy, mandlemi a kandovaným pomerančem.
krok 2
Troubu rozehřejte na 200 °C/horkovzdušná 180 °C/plyn 4. Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Připravené těsto vlijte do formy a vložte do trouby. Teplotu stáhněte na 170 °C/150 °C horkovzduch/plyn 3 a pečte 50 minut až 1 hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nevyjde čistá.
krok 3
Upečený a vychladlý perník můžete polít čokoládovou polevou.