reklama

  • 400 g zelený chřest
  • 4 vejce
  • 200 g římský salát
  • 150 g rajče
  • 50 g jarní cibulka
  • 70 g bílý jogurt
  • 50 g majonéza
  • 10 ml citronová šťáva
  • 0,5 svazku bazalka
  • 3 g sůl
  • 2 g pepř
    čerstvě mletý

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal350
  • tuky20g
  • nasycené5g
  • sacharidy25g
  • cukry10g
  • vláknina7g
  • proteín15g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vejce vložte do hrnce se studenou vodou a zahřívejte na středním ohni. Když voda začne vřít, nastavte časovač na 8 minut. Po uplynutí této doby vejce slijte a vložte je do ledové vodní lázně. Po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.

  • krok 2

    Chřest omyjte, odlomte a vyhoďte tvrdé konce, poté stonky nakrájejte na plátky a hlavičky nechte vcelku. Vařte ve vroucí osolené vodě 2 minuty, poté sceďte a opláchněte pod studenou vodou.

  • krok 3

    Listy salátu natrhejte na menší kousky. Rajčata a jarní cibulku nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, pár lístků ale nechte na ozdobu.

  • krok 4

    Připravte dresink. V misce smíchejte bílý jogurt a majonézu. Přidejte citronovou šťávu a bazalku. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a vše dobře promíchejte.

  • krok 5

    Natrhaný římský salát, vejce, chřest, rajčata a bílou část jarní cibulky vsypte do salátové mísy. Jemně promíchejte. Ozdobte zelenou částí jarní cibulky. Zalijte trochou dresinku. Zbytek dresinku naservírujte do misky, ozdobte lístky bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama