reklama
Loading...

  • 400 g zelený chřest
  • 4 vejce
  • 200 g římský salát
  • 150 g rajče
  • 50 g jarní cibulka
  • 70 g bílý jogurt
  • 50 g majonéza
  • 10 ml citronová šťáva
  • 0,5 svazku bazalka
  • 3 g sůl
  • 2 g pepř
    čerstvě mletý

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal350
  • tuky20g
  • nasycené5g
  • sacharidy25g
  • cukry10g
  • vláknina7g
  • proteín15g
  • sůl1.5g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Vejce vložte do hrnce se studenou vodou a zahřívejte na středním ohni. Když voda začne vřít, nastavte časovač na 8 minut. Po uplynutí této doby vejce slijte a vložte je do ledové vodní lázně. Po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.

  • krok 2

    Chřest omyjte, odlomte a vyhoďte tvrdé konce, poté stonky nakrájejte na plátky a hlavičky nechte vcelku. Vařte ve vroucí osolené vodě 2 minuty, poté sceďte a opláchněte pod studenou vodou.

  • krok 3

    Listy salátu natrhejte na menší kousky. Rajčata a jarní cibulku nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, pár lístků ale nechte na ozdobu.

  • krok 4

    Připravte dresink. V misce smíchejte bílý jogurt a majonézu. Přidejte citronovou šťávu a bazalku. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a vše dobře promíchejte.

  • krok 5

    Natrhaný římský salát, vejce, chřest, rajčata a bílou část jarní cibulky vsypte do salátové mísy. Jemně promíchejte. Ozdobte zelenou částí jarní cibulky. Zalijte trochou dresinku. Zbytek dresinku naservírujte do misky, ozdobte lístky bazalky.

Loading...
Loading...
reklama
reklama
reklama
reklama