Pikantní dip z kozího sýra
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Nevaří se
- Velmi snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce sezamová semínka
- 1 lžíce lískové ořechy, loupané
- 1 lžička kmín, celý
- 1 lžička koriandr, celá semena
- 200 g měkký kozí sýr
- 3-4 lžíce mléko
- máta, několik lístků
- ředkvičky a opečený chléb nebo pita chléb, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Semínka a ořechy dejte na pánev, jemně je zahřejte, aby se opekly, a když začnou vonět a praskat, stáhněte je z ohně. Nahrubo je rozdrťte v hmoždíři a směs osolte.
- KROK 2
Kozí sýr rozšlehejte s mlékem a podle chuti osolte, opepřete nebo dochuťe oblíbeným kořením. Polovinu směsi dejte do malé misky (když použijete skleněnou, krásně vyniknou jednotlivé vrstvy dipu), posypte polovinou semínek a několika natrhanými lístky máty. Poté naneste další vrstvu sýrové směsi, semínek i lístků máty. Podávejte s ředkvičkami a opečným pita či klasickým chlebem.