
Pikantní dip z kozího sýra
Vynikající dip z kozího sýra je příjemně pikantní a vizuálně lákavý, pokud ho hostům naservírujete ve skleněné misce, kde vynikne efektivní vrstvení. V kombinaci s čerstvými ředkvičkami a opečenými plátky chleba jde o super předkrm nebo lehkou večeři.
- 1 lžíce sezamová semínka
- 1 lžíce lískové ořechyloupané
- 1 lžička kmíncelý
- 1 lžička koriandrcelá semena
- 200 g měkký kozí sýr
- 3-4 lžíce mléko
- mátaněkolik lístků
- ředkvičky a opečený chléb nebo pita chlébk podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal145
- tuky12g
- nasycené5g
- sacharidy2g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín8g
- sůl0.62g
Postup přípravy
krok 1
Semínka a ořechy dejte na pánev, jemně je zahřejte, aby se opekly, a když začnou vonět a praskat, stáhněte je z ohně. Nahrubo je rozdrťte v hmoždíři a směs osolte.
krok 2
Kozí sýr rozšlehejte s mlékem a podle chuti osolte, opepřete nebo dochuťe oblíbeným kořením. Polovinu směsi dejte do malé misky (když použijete skleněnou, krásně vyniknou jednotlivé vrstvy dipu), posypte polovinou semínek a několika natrhanými lístky máty. Poté naneste další vrstvu sýrové směsi, semínek i lístků máty. Podávejte s ředkvičkami a opečným pita či klasickým chlebem.