reklama

  • 1 lžíce sezamová semínka
  • 1 lžíce lískové ořechy
    loupané
  • 1 lžička kmín
    celý
  • 1 lžička koriandr
    celá semena
  • 200 g měkký kozí sýr
  • 3-4 lžíce mléko
  • máta
    několik lístků
  • ředkvičky a opečený chléb nebo pita chléb
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal145
  • tuky12g
  • nasycené5g
  • sacharidy2g
  • cukry1g
  • vláknina0g
  • proteín8g
  • sůl0.62g

Postup přípravy

  • krok 1

    Semínka a ořechy dejte na pánev, jemně je zahřejte, aby se opekly, a když začnou vonět a praskat, stáhněte je z ohně. Nahrubo je rozdrťte v hmoždíři a směs osolte.

  • krok 2

    Kozí sýr rozšlehejte s mlékem a podle chuti osolte, opepřete nebo dochuťe oblíbeným kořením. Polovinu směsi dejte do malé misky (když použijete skleněnou, krásně vyniknou jednotlivé vrstvy dipu), posypte polovinou semínek a několika natrhanými lístky máty. Poté naneste další vrstvu sýrové směsi, semínek i lístků máty. Podávejte s ředkvičkami a opečným pita či klasickým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama