Pikantní kořenová zelenina
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Ready in 25 mins
- Velmi snadné
- Serves 6
Přejít na suroviny
- 3 pastinákyoloupané
- 3 mrkveoloupané
- 250g kořen rostliny kozí brady pórolisté(lze vynechat)
- 1/2 citron
- 1 lžička mírně pálivého kari koření
- 1 lžička koření pěti vůní
- 3-4 lžíce olivový olej
- 25 g máslo
- 2 stroužky česnekuoloupané
- lístky čerstvé majoránky nebo petrželky
- kcal179
- tuky11g
- nasycené3g
- sacharidy17g
- cukry0g
- vláknina6g
- proteín2g
- sůl0.45g
Postup přípravy
krok 1
Pastinák a mrkev nakrájejte na přibližně stejně velké špalíčky. Kořen kozí brady oloupejte pod tekoucí studenou vodou a současně potírejte rozkrojenou polovinou citronu. Vyřízněte dřevnatý střed a nakrájejte na podobně velké špalíčky.
krok 2
Pastinák poste kari kořením, mrkev a kozí bradu kořením pěti vůní. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozpalte na velké pánvi olejem a poté vložte zeleninu. Po minutě přidejte máslo a česnek, osolte, opepřete a pokračujte v restování asi 10 minut. Často míchejte. Pokud se zelenina začne přichycovat a příliš tmavne, vlijte 2-3 lžíce vody a nechte ji odpařit. Vsypte lístky majoránky a jakmile zavadne, servírujte. Příloha se výborně hodí k jehněčímu masu nebo výrazné zvěřině.