reklama

Suroviny

  • 500 g kuřecích stehýnek
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • chilli paprička, podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce cukru
  • 250 g rajčatového protlaku
  • 100 ml kuřecího vývaru, nebo vody
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 červená, oranžová nebo žlutá paprika, zbavená semínek a hrubě nasekaná
  • 175 g rýže basmati
  • 400 g plechovka fazolí kidney, odkapané a propláchnuté
  • jogurt, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Každé stehýnko 2-3x nařízněte, posypejte kořením a dobře vetřete. Pokud máte čas, vložte nakořeněná stehna do uzavíratelné misky, zalijte trochou oleje a nechte marinovat 2 hodiny nebo přes noc v lednici.

  • KROK 2

    Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a restujte. Vmíchejte česnek, nechte rozvonět a poté vyjměte z pánve a dejte stranou.

  • KROK 3

    Přidejte trochu oleje do pánve a zasypejte cukrem. Vařte na středním plameni, dokud cukr nezačne karamelizovat. Až bude tmavě hnědý, přidejte kuřecí stehna a opékejte 4 minuty za častého otáčení. Zalijte protlakem, vývarem a octem, poté přidejte papriku a orestovanou cibuli s česnekem, promíchejte. Přiveďte k varu, snižte plamen, přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte 25 minut.

  • KROK 4

    Mezitím uvařte rýži v osolené vodě. Po uvaření k ní vmíchejte fazole a přikryjte poklicí, nechte stát, dokud nebude hotová kuřecí směs.

  • KROK 5

    Kuře podávejte s rýží a fazolemi a lžičkou jogurtu.

reklama
reklama
reklama
reklama