Pikantní kuře s rýží a fazolemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- bez doby marinování
- Snadné
- Porce 3
Suroviny
- 500 g kuřecích stehýnek
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- chilli paprička, podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce cukru
- 250 g rajčatového protlaku
- 100 ml kuřecího vývaru, nebo vody
- 1 lžíce vinného octa
- 1 červená, oranžová nebo žlutá paprika, zbavená semínek a hrubě nasekaná
- 175 g rýže basmati
- 400 g plechovka fazolí kidney, odkapané a propláchnuté
- jogurt, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Každé stehýnko 2-3x nařízněte, posypejte kořením a dobře vetřete. Pokud máte čas, vložte nakořeněná stehna do uzavíratelné misky, zalijte trochou oleje a nechte marinovat 2 hodiny nebo přes noc v lednici.
- KROK 2
Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a restujte. Vmíchejte česnek, nechte rozvonět a poté vyjměte z pánve a dejte stranou.
- KROK 3
Přidejte trochu oleje do pánve a zasypejte cukrem. Vařte na středním plameni, dokud cukr nezačne karamelizovat. Až bude tmavě hnědý, přidejte kuřecí stehna a opékejte 4 minuty za častého otáčení. Zalijte protlakem, vývarem a octem, poté přidejte papriku a orestovanou cibuli s česnekem, promíchejte. Přiveďte k varu, snižte plamen, přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte 25 minut.
- KROK 4
Mezitím uvařte rýži v osolené vodě. Po uvaření k ní vmíchejte fazole a přikryjte poklicí, nechte stát, dokud nebude hotová kuřecí směs.
- KROK 5
Kuře podávejte s rýží a fazolemi a lžičkou jogurtu.