reklama

  • 500 g kuřecích stehýnek
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • chilli paprička
    podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku
    jemně nasekané
  • 1 lžíce cukru
  • 250 g rajčatového protlaku
  • 100 ml kuřecího vývaru
    nebo vody
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 červená, oranžová nebo žlutá paprika
    zbavená semínek a hrubě nasekaná
  • 175 g rýže basmati
  • 400 g plechovka fazolí kidney
    odkapané a propláchnuté
  • jogurt
    k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal738
  • tuky20g
  • nasycené4g
  • sacharidy71g
  • cukry27g
  • vláknina10g
  • proteín67g
  • sůl1.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Každé stehýnko 2-3x nařízněte, posypejte kořením a dobře vetřete. Pokud máte čas, vložte nakořeněná stehna do uzavíratelné misky, zalijte trochou oleje a nechte marinovat 2 hodiny nebo přes noc v lednici.

  • krok 2

    Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a restujte. Vmíchejte česnek, nechte rozvonět a poté vyjměte z pánve a dejte stranou.

  • krok 3

    Přidejte trochu oleje do pánve a zasypejte cukrem. Vařte na středním plameni, dokud cukr nezačne karamelizovat. Až bude tmavě hnědý, přidejte kuřecí stehna a opékejte 4 minuty za častého otáčení. Zalijte protlakem, vývarem a octem, poté přidejte papriku a orestovanou cibuli s česnekem, promíchejte. Přiveďte k varu, snižte plamen, přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte 25 minut.

  • krok 4

    Mezitím uvařte rýži v osolené vodě. Po uvaření k ní vmíchejte fazole a přikryjte poklicí, nechte stát, dokud nebude hotová kuřecí směs.

  • krok 5

    Kuře podávejte s rýží a fazolemi a lžičkou jogurtu.

reklama
reklama
reklama
reklama