reklama

  • 100 g kuskus
  • 220 g plechovka cizrny
    opláchnutá a sceděná
  • 100 ml horký kuřecí vývar
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 1 pečená červená paprika
    nakrájená
  • 25 g připražené mandle
  • hrst máty
    listy, nakrájené
  • 2 lzice přírodní řecký jogurt
  • 1 lzicka harissa

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal317
  • tuky12g
  • nasycené1g
  • sacharidy41g
  • cukry4g
  • vláknina5g
  • proteín14g
  • sůl1.14g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuskus a cizrnu vyklopíme do mísy a zalijeme vývarem. Přikryjte a nechte 5-10 minut, dokud kuskus nevstřebá vývar. Nechte trochu vychladnout. Promíchejte citronovou kůru a šťávu, pepř, mandle a mátu. Lžící nalijte do nádoby, pak naplňte jogurtem a kapkou harissy.

reklama
reklama
reklama
reklama