Pikantní květák
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 6 lžic rostlinný olej
- větší kousek zázvorjemně nasekaný
- 2 lžičky sušené chilli vločky
- 2 lžíce kmín
- 2 llžičky kurkuma
- 1,25 kg květákočištěný a rozdělený na kousky
- 1 malý svazek koriandr čerstvýnasekaný
- kcal145
- tuky10g
- nasycené1g
- sacharidy7g
- cukry4g
- vláknina3g
- proteín6g
- sůl0.05g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi nebo woku s pokličkou rozehřejte olej, poté přidejte zázvor a koření. Vše pár sekund restujte, dokud nebude dokud se koření nerozvoní.
krok 2
Snižte plamen, poté vmíchejte květák. Přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste 10 minut nebo do změknutí. Před podáváním posypte koriandrem.