reklama

Suroviny

  • 100 g jasmínová rýže
  • 1,2 l kuřecí nebo zeleninový vývar
  • 1 stonek citronová tráva, najemno nakrájená
  • 1 lžíce galangal alebo zázvor, najemno nasekaný
  • 4 ks listy kafrové limety (čerstvé nebo sušené mrazem), nakrájené nebo rozdrcené
  • 2 ks červená chilli paprička, zbavená semínek a najemno nasekaná
  • 250 g kukuřecí prsa bez kůže a kostí, nakrájená na tenké plátky
  • 175 g hnědé žampiony, nakrájené na plátky
  • 200 g cherry rajčata, rozpůlená
  • 1 lžíce limetková šťáva
  • 2 lžíce rybí omáčka (nam pla)
  • 200 ml kokosová smetana
  • hrst čerstvý koriandr, nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rýži vařte ve vroucí osolené vodě asi 10 minut dokud nezměkne. Poté ji slijte a dejte stranou.

  • KROK 2

    Mezitím zahřejte vývar ve velké pánvi , přidejte do něj citronovou trávu, galangal nebo zázvor, listy kafrové limetky, chilli papričky a 5 minut povařte. Pak přidejte kuřecí maso a žampiony a vařte dalších 5 minut. Poté přimíchejte rajčata, limetkovou šťávu, rybí omáčku a kokosovou smetanu a vařte dalších 5 minut. Nakonec posypte koriandrem a každou porci podávejte s trochou vařené rýže.

reklama
reklama
reklama
reklama