Pikantní & kyselá kokosová polévka
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Hotovo za 25 až 30 minut
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 g jasmínová rýže
- 1,2 l kuřecí nebo zeleninový vývar
- 1 stonek citronová tráva, najemno nakrájená
- 1 lžíce galangal alebo zázvor, najemno nasekaný
- 4 ks listy kafrové limety (čerstvé nebo sušené mrazem), nakrájené nebo rozdrcené
- 2 ks červená chilli paprička, zbavená semínek a najemno nasekaná
- 250 g kukuřecí prsa bez kůže a kostí, nakrájená na tenké plátky
- 175 g hnědé žampiony, nakrájené na plátky
- 200 g cherry rajčata, rozpůlená
- 1 lžíce limetková šťáva
- 2 lžíce rybí omáčka (nam pla)
- 200 ml kokosová smetana
- hrst čerstvý koriandr, nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Rýži vařte ve vroucí osolené vodě asi 10 minut dokud nezměkne. Poté ji slijte a dejte stranou.
- KROK 2
Mezitím zahřejte vývar ve velké pánvi , přidejte do něj citronovou trávu, galangal nebo zázvor, listy kafrové limetky, chilli papričky a 5 minut povařte. Pak přidejte kuřecí maso a žampiony a vařte dalších 5 minut. Poté přimíchejte rajčata, limetkovou šťávu, rybí omáčku a kokosovou smetanu a vařte dalších 5 minut. Nakonec posypte koriandrem a každou porci podávejte s trochou vařené rýže.