reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce kari koření
  • 250 g pastinák, pečený, vychladlý
  • 250 g brambory pečené, vychladlé
  • 1 l drůbeží vývar
  • 100 ml smetana, + na pokapání
  • 1 malá hrst šunka, nastrouhaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu na něm osmahněte kari, dokud nezačne vonět. Vmíchejte zeleninu, podlijte třemi čtvrtinami vývaru a 5–10 minut duste.

  • KROK 2

    Polévku rozmixujte tyčovým mixérem nebo kuchyňským robotem do hladka, pokud je polévka příliš hustá, přidejte další vývar. Vmíchejte smetanu a šunku, poté vraťte na oheň a jemně prohřejte. Okořeňte a podávejte polité smetanou.

reklama
reklama
reklama
reklama