reklama

  • 125 g sardinek
    ideálně v olivovém oleji s chilli
  • 100 g crème fraîche
    jogurt nebo zakysaná smetana
  • 1 citron
    nastrouhaná kůra a šťáva
  • 1 šalotka
    jemně nasekaná
  • hrst petrželky
    jemně nasekané
  • uzená paprika
  • kajenský pepř
  • cibulový granulát

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal151
  • tuky15g
  • nasycené6g
  • sacharidy1g
    s nízkým obsahem
  • cukry0.5g
    s nízkým obsahem
  • vláknina0.3g
  • proteín4g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Sardinky scedíme, ale olej z nich si necháme odložený na později. Sardinky můžeme probrat a odstranit z nich páteře. Maso pak lehce vidličkou rozmačkáme.

  • krok 2

    Přidáme crème fraîche, jogurt nebo zakysanou smetanu, citronovou kůru, trochu šťávy, šalotku, petrželku, uzenou papriku, pepř a cibulový granulát. Vše promícháme.

  • krok 3

    Pomazánku ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Při podávání ji můžeme, pro intenzivnější chuť, lehce pokapat odloženým olejem ze sardinek.

reklama
reklama
reklama
reklama