reklama

Suroviny

  • 125 g sardinek, ideálně v olivovém oleji s chilli
  • 100 g crème fraîche, jogurt nebo zakysaná smetana
  • 1 citron, nastrouhaná kůra a šťáva
  • 1 šalotka, jemně nasekaná
  • hrst petrželky, jemně nasekané
  • uzená paprika
  • kajenský pepř
  • cibulový granulát

Postup přípravy

  • KROK 1

    Sardinky scedíme, ale olej z nich si necháme odložený na později. Sardinky můžeme probrat a odstranit z nich páteře. Maso pak lehce vidličkou rozmačkáme.

  • KROK 2

    Přidáme crème fraîche, jogurt nebo zakysanou smetanu, citronovou kůru, trochu šťávy, šalotku, petrželku, uzenou papriku, pepř a cibulový granulát. Vše promícháme.

  • KROK 3

    Pomazánku ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Při podávání ji můžeme, pro intenzivnější chuť, lehce pokapat odloženým olejem ze sardinek.

reklama
reklama
reklama
reklama