Pikantní sardinková pomazánka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 125 g sardinekideálně v olivovém oleji s chilli
- 100 g crème fraîchejogurt nebo zakysaná smetana
- 1 citronnastrouhaná kůra a šťáva
- 1 šalotkajemně nasekaná
- hrst petrželkyjemně nasekané
- uzená paprika
- kajenský pepř
- cibulový granulát
- kcal151
- tuky15g
- nasycené6g
- sacharidy1gs nízkým obsahem
- cukry0.5gs nízkým obsahem
- vláknina0.3g
- proteín4g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Sardinky scedíme, ale olej z nich si necháme odložený na později. Sardinky můžeme probrat a odstranit z nich páteře. Maso pak lehce vidličkou rozmačkáme.
krok 2
Přidáme crème fraîche, jogurt nebo zakysanou smetanu, citronovou kůru, trochu šťávy, šalotku, petrželku, uzenou papriku, pepř a cibulový granulát. Vše promícháme.
krok 3
Pomazánku ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Při podávání ji můžeme, pro intenzivnější chuť, lehce pokapat odloženým olejem ze sardinek.