Pikantní sardinková pomazánka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Skip to ingredients
Suroviny
- 125 g sardinek, ideálně v olivovém oleji s chilli
- 100 g crème fraîche, jogurt nebo zakysaná smetana
- 1 citron, nastrouhaná kůra a šťáva
- 1 šalotka, jemně nasekaná
- hrst petrželky, jemně nasekané
- uzená paprika
- kajenský pepř
- cibulový granulát
Postup přípravy
- KROK 1
Sardinky scedíme, ale olej z nich si necháme odložený na později. Sardinky můžeme probrat a odstranit z nich páteře. Maso pak lehce vidličkou rozmačkáme.
- KROK 2
Přidáme crème fraîche, jogurt nebo zakysanou smetanu, citronovou kůru, trochu šťávy, šalotku, petrželku, uzenou papriku, pepř a cibulový granulát. Vše promícháme.
- KROK 3
Pomazánku ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Při podávání ji můžeme, pro intenzivnější chuť, lehce pokapat odloženým olejem ze sardinek.