Pikantní smažená rýže s kuřetem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 30 minut
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g směs basmati a divoké rýže
- 1 kostka kuřecí bujón
- 4 kuřecí prsa bez kůže, na tenké plátky
- 3 lžičky římský kmín mletý
- 1 špetka červené papričky drcené
- 1 hrst koriandr, hrubě nasekaný
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 2 ks červená paprika, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
- 400 g fazole, v konzervě
- 1 svazek jarní cibulka, na tenké plátky
Postup přípravy
- KROK 1
Rýži vložte do hrnce, zalijte vodou, rozdrobte do ní kostku bujónu a přiveďte k varu. Rýži jednou promíchejte a poté vařte asi 20 minut, dokud nezměkne. Poté rýži sceďte a nechte dobře okapat.
- KROK 2
Mezitím obalte kuřecí maso v koření a koriandru. Rozpalte na pánvi olej a vložte do ni papriky, za stálého míchání smažte 3 minuty, dokud nezměknou. Přidejte kuře a smažte dozlatova asi 5 minut. Přidejte rýži, fazole a jarní cibulku a prohřejte.