reklama

  • 300 g směs basmati a divoké rýže
  • 1 kostka kuřecí bujón
  • 4 kuřecí prsa bez kůže
    na tenké plátky
  • 3 lžičky římský kmín
    mletý
  • 1 špetka červené papričky
    drcené
  • 1 hrst koriandr
    hrubě nasekaný
  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 ks červená paprika
    zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
  • 400 g fazole
    v konzervě
  • 1 svazek jarní cibulka
    na tenké plátky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal538
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy77g
  • cukry8g
  • vláknina6g
  • proteín48g
  • sůl1.91g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rýži vložte do hrnce, zalijte vodou, rozdrobte do ní kostku bujónu a přiveďte k varu. Rýži jednou promíchejte a poté vařte asi 20 minut, dokud nezměkne. Poté rýži sceďte a nechte dobře okapat.

  • krok 2

    Mezitím obalte kuřecí maso v koření a koriandru. Rozpalte na pánvi olej a vložte do ni papriky, za stálého míchání smažte 3 minuty, dokud nezměknou. Přidejte kuře a smažte dozlatova asi 5 minut. Přidejte rýži, fazole a jarní cibulku a prohřejte.

reklama
reklama
reklama
reklama