reklama

  • 2 plechovky tuňák
    ve vlastní šťávě, odkapaný
  • 2 ks jarní cibulka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 350 g rajčatové omáčky s chilli
  • 70 g rukola
  • 400 g špagety

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal552
  • tuky13g
  • nasycené2g
  • sacharidy81g
  • cukry9g
  • vláknina4g
  • proteín33g
  • sůl1.16g

Postup přípravy

  • krok 1

    Z tuňáka slijte vodu, dejte do mísy s nasekanou jarní cibulkou, prošlehaným vejcem a promíchejte. Rukama ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu – mělo by jich vzniknout asi 12.

  • krok 2

    Na velké nepřilnavé pánvi rozpalte olej, vložte do ní kuličky tuňáka a opékejte je 5 – 10 minut, dokud nezezlátnou. Přelijte rajčatovou omáčkou a vařte dalších 5 minut. Pokud to omáčka potřebuje, přidejte do ní trochu vroucí vody.

  • krok 3

    Mezitím uvařte těstoviny, poté je sceďte. Promíchejte je omáčku a většinu nasekané rukoly. Těstoviny podávejte v miskách s tuňákovými kuličkami a ozdobte zbylou rukolou.

reklama
reklama
reklama
reklama