Gnocchi s modrým sýrem
Gnocchi s modrým sýrem je stázka na jistotu. Jejich příprava je neuvěřitelně rychlá a můžete ho servírovat přímo ze zapékací mísy. Tedy ideální jídlo, když potřebujete rychle nakrmit hladové strávníky.
Z tuňáka slijte vodu, dejte do mísy s nasekanou jarní cibulkou, prošlehaným vejcem a promíchejte. Rukama ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu – mělo by jich vzniknout asi 12.
Na velké nepřilnavé pánvi rozpalte olej, vložte do ní kuličky tuňáka a opékejte je 5 – 10 minut, dokud nezezlátnou. Přelijte rajčatovou omáčkou a vařte dalších 5 minut. Pokud to omáčka potřebuje, přidejte do ní trochu vroucí vody.
Mezitím uvařte těstoviny, poté je sceďte. Promíchejte je omáčku a většinu nasekané rukoly. Těstoviny podávejte v miskách s tuňákovými kuličkami a ozdobte zbylou rukolou.