Pikantní těstoviny s tuňákem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 plechovky tuňák, ve vlastní šťávě, odkapaný
- 2 ks jarní cibulka
- 1 ks vejce
- 1 lžíce rostlinný olej
- 350 g rajčatové omáčky s chilli
- 70 g rukola
- 400 g špagety
Postup přípravy
- KROK 1
Z tuňáka slijte vodu, dejte do mísy s nasekanou jarní cibulkou, prošlehaným vejcem a promíchejte. Rukama ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu – mělo by jich vzniknout asi 12.
- KROK 2
Na velké nepřilnavé pánvi rozpalte olej, vložte do ní kuličky tuňáka a opékejte je 5 – 10 minut, dokud nezezlátnou. Přelijte rajčatovou omáčkou a vařte dalších 5 minut. Pokud to omáčka potřebuje, přidejte do ní trochu vroucí vody.
- KROK 3
Mezitím uvařte těstoviny, poté je sceďte. Promíchejte je omáčku a většinu nasekané rukoly. Těstoviny podávejte v miskách s tuňákovými kuličkami a ozdobte zbylou rukolou.