
Pikantní zeleninová smažená rýže
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 200 g rýže
- 1 červená chilli papričkaočištěná, zbavená semínek a nasekaná nadrobno
- 3 stroužky česnekurozmačkané
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 velké mrkvenakrájené na kostičky
- 200 g čínského zelíjemně nakrájeného
- 2 vejcelehce rozšlehané
- 3 jarní cibulkynakrájené
- 200 g hrášku
- sůl
- 1 lžíce sójové omáčkyplus extra pro dochucení, pokud chcete
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal305
- tuky7g
- nasycené2g
- sacharidy52g
- cukry8g
- vláknina6g
- proteín12g
- sůl0.84g
Postup přípravy
krok 1
Rýži uvařte podle návodu na obalu a poté sceďte. Smíchejte chilli papričky a česnek (v třecí misce, pokud ji máte) se špetkou soli, abyste vytvořili pastu.
krok 2
Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte mrkev a za stálého míchání smažte 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte zelí a chilli pastu a vařte ještě 1 minutu. Přidejte uvařenou rýži a za stálého míchání smažte 1 minutu, dokud se neosmaží.
krok 3
Natlačte rýžovou směs na jednu stranu pánve. Do vyčištěného prostoru přidejte vejce a míchejte, dokud neztuhnou. Vmíchejte cibuli, hrášek a sójovou omáčku a vše společně orestujte, dokud se vše nespojí.