reklama

  • 200 g rýže
  • 1 červená chilli paprička
    očištěná, zbavená semínek a nasekaná nadrobno
  • 3 stroužky česneku
    rozmačkané
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 velké mrkve
    nakrájené na kostičky
  • 200 g čínského zelí
    jemně nakrájeného
  • 2 vejce
    lehce rozšlehané
  • 3 jarní cibulky
    nakrájené
  • 200 g hrášku
  • sůl
  • 1 lžíce sójové omáčky
    plus extra pro dochucení, pokud chcete

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal305
  • tuky7g
  • nasycené2g
  • sacharidy52g
  • cukry8g
  • vláknina6g
  • proteín12g
  • sůl0.84g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Rýži uvařte podle návodu na obalu a poté sceďte. Smíchejte chilli papričky a česnek (v třecí misce, pokud ji máte) se špetkou soli, abyste vytvořili pastu.

  • krok 2

    Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte mrkev a za stálého míchání smažte 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte zelí a chilli pastu a vařte ještě 1 minutu. Přidejte uvařenou rýži a za stálého míchání smažte 1 minutu, dokud se neosmaží.

  • krok 3

    Natlačte rýžovou směs na jednu stranu pánve. Do vyčištěného prostoru přidejte vejce a míchejte, dokud neztuhnou. Vmíchejte cibuli, hrášek a sójovou omáčku a vše společně orestujte, dokud se vše nespojí.

reklama
reklama
reklama
reklama