Pilaf z květáku a cizrny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 2 ks cibule velké, nakrájené
- 1 lžíce kari pasta dle vašeho výběru
- 200 g rýže basmati
- 350 g květák
- 400 g cizrna z konzervy, dokapaná
- 500 ml vývar zeleninový
- 50 g mandle, pražené
- 1 hrst koriandr nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a vhoďte na něj cibuli. Restujte na středním plameni 5 minut, dokud nezačne zlátnout. Vmíchejte kari pastu a 1 minutu míchejte. Přidejte rýži, květák a cizrnu a zamíchejte, aby se v pastě obalily.
- KROK 2
Zalijte vývarem a promíchejte. Přikryjte a vařte 10 – 15 minut, dokud rýže a květák nezměknou a nevsáknou veškerou tekutinu. Vmíchejte mandle a koriandr a podávejte.