Pilaf z květáku a cizrny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 2 ks cibulevelké, nakrájené
- 1 lžíce kari pastadle vašeho výběru
- 200 g rýžebasmati
- 350 g květák
- 400 g cizrnaz konzervy, dokapaná
- 500 ml vývarzeleninový
- 50 g mandlepražené
- 1 hrst koriandrnasekaný
- kcal443
- tuky14g
- nasycené1g
- sacharidy68g
- cukry10g
- vláknina8g
- proteín16g
- sůl0.82g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a vhoďte na něj cibuli. Restujte na středním plameni 5 minut, dokud nezačne zlátnout. Vmíchejte kari pastu a 1 minutu míchejte. Přidejte rýži, květák a cizrnu a zamíchejte, aby se v pastě obalily.
krok 2
Zalijte vývarem a promíchejte. Přikryjte a vařte 10 – 15 minut, dokud rýže a květák nezměknou a nevsáknou veškerou tekutinu. Vmíchejte mandle a koriandr a podávejte.