reklama

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 ks cibule
    velké, nakrájené
  • 1 lžíce kari pasta
    dle vašeho výběru
  • 200 g rýže
    basmati
  • 350 g květák
  • 400 g cizrna
    z konzervy, dokapaná
  • 500 ml vývar
    zeleninový
  • 50 g mandle
    pražené
  • 1 hrst koriandr
    nasekaný

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal443
  • tuky14g
  • nasycené1g
  • sacharidy68g
  • cukry10g
  • vláknina8g
  • proteín16g
  • sůl0.82g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a vhoďte na něj cibuli. Restujte na středním plameni 5 minut, dokud nezačne zlátnout. Vmíchejte kari pastu a 1 minutu míchejte. Přidejte rýži, květák a cizrnu a zamíchejte, aby se v pastě obalily.

  • krok 2

    Zalijte vývarem a promíchejte. Přikryjte a vařte 10 – 15 minut, dokud rýže a květák nezměknou a nevsáknou veškerou tekutinu. Vmíchejte mandle a koriandr a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama