reklama

Suroviny

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 ks cibule velké, nakrájené
  • 1 lžíce kari pasta dle vašeho výběru
  • 200 g rýže basmati
  • 350 g květák
  • 400 g cizrna z konzervy, dokapaná
  • 500 ml vývar zeleninový
  • 50 g mandle, pražené
  • 1 hrst koriandr nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a vhoďte na něj cibuli. Restujte na středním plameni 5 minut, dokud nezačne zlátnout. Vmíchejte kari pastu a 1 minutu míchejte. Přidejte rýži, květák a cizrnu a zamíchejte, aby se v pastě obalily.

  • KROK 2

    Zalijte vývarem a promíchejte. Přikryjte a vařte 10 – 15 minut, dokud rýže a květák nezměknou a nevsáknou veškerou tekutinu. Vmíchejte mandle a koriandr a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama